La cererea expresă a PATRES, OPCOM vine în sprijinul participanților la piață care lucrează de acasă. Anunță măsuri pentru desfășurarea activității de organizare și administrare de la distanță a piețelor centralizate administrate

Publicat pe Categorii Business, Esential, Info Bursier
Prima Pagina Actual Esential La cererea expresă a PATRES, OPCOM vine în sprijinul participanților la piață care lucrează de acasă. Anunță măsuri pentru desfășurarea activității de organizare și administrare de la distanță a piețelor centralizate administrate
  • Dacă situația creată va impune, comunicările de la participanții la piață / solicitanți care decid să lucreze de acasă, fără posibilitatea deplasării la birou, urmare aplicării măsurilor preventive pentru combaterea infectării cu COVID-19, se vor realiza prin transmiterea prin e-mail a documentelor specifice, fără ca acestea să prezinte semnătura olografă a reprezentanților acestora
  • PATRES a solicitat ANRE și OPCOM să se comunice prin e-mail și să se renunțe la fax

OPCOM transmite participanților la piață că, în contextul aplicării măsurilor de limitare a transmiterii COVID-19, dacă situația creată va impune, va implementa măsurile necesare pentru desfășurarea activității de organizare și administrare de la distanță a piețelor centralizate administrate în cadrul OPCOM.

Astfel, comunicările de la participanții la piață / solicitanți care decid să lucreze de acasă, fără posibilitatea deplasării la birou, urmare aplicării măsurilor preventive pentru combaterea infectării cu COVID-19, se vor realiza prin transmiterea prin e-mail a documentelor specifice, fără ca acestea să prezinte semnătura olografă a reprezentanților acestora, se precizează în informarea OPCOM. Este vorba despre transmiterea către OPCOM S.A. a documentelor privind tranzacţionarea pe PCCB-LE/ PCCB-NC/ PCE-ESRE-CV de către participanţii la PCCB-LE/ PCCB-NC, respectiv PCE-ESRE-CV, respectiv a Contractelor de vânzare-cumpărare pe PCCB-LE/ PCCB-NC/ PCE-ESRE-CV, ofertele (inițiatoare/coinitiatoare/de răspuns/de modificare a prețului) pe PCCB-LE/ PCE-ESRE-CV, dar fără a se limita la acestea.

Pentru perioada de aplicare a măsurilor menționate, transmiterea de către participanții la piață a documentelor menționate se realizezeză prin mesaj e-mail transmis la adresa specifică utilizată pentru administrarea PCCB-LE/ PCCB-NC/ PCE-ESRE-CV pccb@opcom.ro cu includerea în lista de transmitere atât a reprezentanților legali, astfel încât acestea să fie cunoscute de către părțile implicate pentru a fi luate în considerare de către OPCOM S.A., se specifică în informare.

Decizia OPCOM a fost anunțată în aceeași zi în care Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES a informat că membrii săi au optat pentru “munca de la distanță” atât timp cât va fi necesar. În aceste condiții, PATRES solicită ANRE și OPCOM să se comunice prin e-mail și să se renunțe la fax.

Cititi mai multe pe:

https://www.investenergy.ro/producatorii-de-energie-din-surse-regenerabile-opteaza-pentru-munca-de-la-distanta-atat-timp-cat-va-fi-necesar/

Potrivit informării OPCOM, transmiterea contractelor bilaterale de vânzare-cumpărare de energie încheiate pe PCCB-LE/ PCCB-NC, respectiv a contractelor de vânzare-cumpărare de energie electrice din surse regenerabile susținută prin certificate verzi încheiate pe PCE-ESRE-CV se supune acelorași măsuri descrise mai sus. Astfel  transmiterea contractului/ contractelor către OPCOM S.A., în conformitate cu modificările procedurilor PCCB-LE/ PCCB-NC/ PCE-ESRE-CV, se va realiza de către una din părțile semnatare, iar cealaltă parte semnatară va confirma asupra conformității contractului notificat cu forma agreată de părți, prin mesaj de răspuns la mesajul de notificare a contractului, cu menținerea listei integrale de transmitere a mesajului, inclusiv a adresei pccb@opcom.ro. Contractul va fi înregistrat în evidențele OPCOM S.A.  numai după primirea confirmării de agreare a contractului din partea ambelor părţi semnatare, se precizează în anunțul OPCOM.

Reprezentanții OPCOM menționează că ulterior perioadei excepţionale de aplicare a măsurilor preventive pentru combaterea infectării cu COVID-19 se va reveni la aplicarea prevederilor Ordinului Nr. 50 din 10 aprilie 2019 privind modificarea anexei la Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 78/2014 pentru aprobarea Regulamentului privind modalităţile de încheiere a contractelor bilaterale de energie electrică prin licitaţie extinsă şi negociere continuă şi prin contracte de procesare, respectiv Ordinul președintelui ANRE nr.160 din 10.07.2019 pentru aprobarea Regulamentului privind funcționarea pieței centralizate pentru energia electrică din surse regenerabile susținută prin certificate verzi. Documentele primite fară semnătură olografă se vor  transmite la OPCOM S.A asumate de către reprezentanții legali ai participanţilor la PCCB-LE/ PCCB-NC/ PCE-ESRE-CV sau în cazul în care va fi decisă o procedură specifică în acest sens de către ANRE, se va aplica această procedură.

Anunț
important! Având în vedere ultimele informații oficiale și măsuri de prevenție stabilite la nivel național pentru stoparea răspândirii Coronavirusului, OPCOM informează participantii la piață și alte părți interesate ca, începând cu data de 16.03.2020 programul cu publicul se sistează. Toată comunicarea se va desfășura la distanță, electronic și prin curier. În mod excepțional, lucrul cu publicul va fi convenit de comun acord exclusiv pentru situații care nu pot fi rezolvate pe căile mentionate.

Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *