La a doua ediție a Târgului Național de Energie AFEER, furnizorii continuă demersul pentru o corectă informare a consumatorilor

Publicat pe Categorii Esential, Evenimente, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Esential La a doua ediție a Târgului Național de Energie AFEER, furnizorii continuă demersul pentru o corectă informare a consumatorilor

După o primă ediție de succes, Asociația Furnizorilor de Energie Electrică – AFEER organizează, în perioada 18 – 20 septembrie 2018, Târgul Național de Energie, sub deviza „Fii informat! Alege ce ți se potrivește!”, în cadrul International Electric&Automation Show (IEAS), la Palatul Parlamentului. AFEER continuă, astfel, campania lansată în anul 2015, pentru o corectă și mai eficientă informare a consumatorilor.

“În strategia pentru o Uniune Energetică, Comisia Europeană insistă asupra nevoii de poziționare a consumatorilor în centrul sistemului energetic. Aceasta este una dintre marile provocări ale pieței de energie electrică. Considerăm că este responsabilitatea noastră, a furnizorilor, să susținem consumatorii pentru o informare cat mai corectă, esențială pentru obținerea unor oferte cat mai apropiate de nevoile lor individuale. Cu sprijinul companiilor expozante la Târgul de Energie, dorim să le arătăm consumatorilor că nu doar prețul este cea mai importanta componentă, ci, în final, valoarea totală a facturii și a serviciilor oferite”, afirmă Dl Ion Lungu, Președinte AFEER.

Târgul Național de Energie AFEER este un loc de întâlnire intre furnizori și consumatori, dar și un bun prilej pentru companii să-și prezinte ofertele și serviciile energetice. In același timp, pentru consumatori, este o oportunitate pentru a putea alege oferta de electricitate cea mai potrivită nevoilor lor. Totodată, consumatorii vor putea afla despre avantajele liberalizării pieței de energie, vor putea discuta direct cu furnizorii despre negocierea prețului la energie sau vor putea înțelege mai bine factura la electricitate. Vor primi consultanță gratuită de la cei mai buni specialiști în domeniu. Și, nu în ultimul rând, vor avea acces la pachete atractive de servicii dar și surprize din partea furnizorilor prezenți la eveniment.

Daniel Pintilie, Consultant Energie, responsabil din partea AFEER cu organizarea Târgului Național de Energie: “Populația are nevoie de informații clare, transparente și cât mai ușor de înțeles. Sperăm, prin organizarea acestei noi ediții a Târgului de Energie, să aducem furnizorii mai aproape de consumatori și față de nevoile reale de informare ale acestora”.

La ediția din acest an vor participa următorii furnizori, membri AFEER: CEZ Vânzare, E.ON Energie România, Electrica Furnizare, Electromagnetica, MET România Energy și Tinmar Energy. Potrivit ultimelor rapoarte ANRE, activitatea furnizorilor participanți la eveniment acoperă aproximativ 50% din piața clienților finali și peste 70% din cea a Furnizorilor de Ultimă Instanță.
În deschiderea Târgului, în data de 18 septembrie 2018, va avea loc o conferință la care sunt invitați reprezentanți ai autorităților și ai companiilor partenere, reprezentanți ai mediului de afaceri, consumatori și mass-media.
Mai multe informații despre Târgul de energie AFEER sunt prezentate pe site-ul dedicat evenimentului www.targdeenergie.ro

Furnizorii expozanți – membri AFEER – se prezintă:
CEZ VÂNZARE, parte din Grupul CEZ în România, este compania licențiată pentru activitatea de furnizare de energie electrică și gaze naturale. Experiența și know-how-ul internațional ale Grupului CEZ ne permit să punem la dispoziția clienților noștri soluții complete și eficiente din punct de vedere al costului, pe termen lung. Cu un portofoliu de peste 1,3 milioane de clienți din România, CEZ VÂNZARE oferă pachetul dual de energie electrică și gaze naturale încă din 2010.
Prin participarea la târgul AFEER, dorim să le prezentăm potențialilor clienți portofoliul de produse, de servicii și soluții complete prin care ne asigurăm că venim în întâmpinarea fiecărei nevoi. Dezvoltăm permanent noi oferte și beneficii, iar satisfacția este cu atât mai mare cu cât evoluăm alături de clienții și partenerii noștri!

ELECTRICA FURNIZARE – furnizorul cu cel mai mare capital românesc și cu o tradiție de peste 120 de ani, Electrica Furnizare este un jucător important pe piața de profil şi furnizează energie electrică şi gaze naturale la aproximativ 3,6 milioane de clienți.
Electrica Furnizare asigură servicii de calitate şi oferă o serie de avantaje, printre care:
• Un furnizor cunoscut, care face parte din Grupul Electrica, singura companie românească din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice listată la bursă;
• Personal calificat şi infrastructura necesară desfăşurării activităṭii în condiṭii optime;
• Tarife personalizate;
• Instrumente de comunicare online – Aplicația MyElectrica vă oferă: posibilitatea de a accesa factura elecronică, istoric și status facturi, plată online, transmitere index, vizualizare grafic de consum, localizare pe hartă a punctelor de relații cu clienții, contactare furnizor prin transmiterea unui mesaj direct din aplicație;
• Consultanţă în relaţia cu operatorul de distribuţie.
Pentru detalii vă invităm să vizitaṭi pagina www.electricafurnizare.ro

E.ON ENERGIE ROMANIA. Furnizăm soluții pentru noua lume a energiei
Tendințele globale, precum sustenabilitatea și protecția mediului, digitalizarea și inovațiile tehnologice, modifică peisajul energetic. În același timp, nevoile energetice ale clienților noștri se schimbă. Rezultă, astfel, o lume energetică nouă, descentralizată, verde și interconectată, la care trebuie să ne adaptăm. Furnizăm soluții pentru această nouă lume a energiei. Și ne asigurăm ca prin tot ceea ce facem să punem clientul pe primul loc, indiferent dacă e reprezentat de un singur individ sau de o familie, o afacere mică sau o industrie mare, ori chiar comunități întregi și orașe.
Căutăm permanent idei noi și inovații tehnice care pot aduce avantaje energetice clienților noștri. Împreună, dezvoltăm soluții energetice personalizate. Experții noștri sunt dedicați să dezvolte noi soluții inteligente și sustenabile pentru toate provocările cu care se confruntă clienții noștri, de la constrângeri legale, la siguranța energetică viitoare. Cu soluțiile noastre energetice personalizate pe specificul afacerilor clienților noștri, ajutăm companiile de toate mărimile să își optimizeze consumul de energie indiferent de locațiile în care își desfășoară activitatea.
Ajutăm afacerile clienților noștri să exceleze și să devenim în acest fel partenerul lor preferat pentru soluții energetice.

ELECTROMAGNETICA are în vedere desfășurarea unui mix de activități complementare care să ofere stabilitate pe termen lung
Electromagnetica este una din principalele companii furnizoare de energie electrică din România și este recunoscută ca producător și furnizor tradițional de echipamente de distribuție și măsurare a energiei electrice, soluții de iluminat cu LED, stații de încărcare autovehicule electrice, subansamble metalice și din mase plastice injectate, sisteme de siguranță a traficului feroviar. De asemenea, este orientată către producția de energie verde și tehnologii destinate creșterii eficienței energetice.
Toate produsele sunt realizate conform normelor și standardelor naționale și europene. Produsele sunt proiectate și dezvoltate în propriul departament de cercetare-proiectare al companiei și au un grad înalt de integrare, grație diversității de tehnologii de fabricație pe care societatea le deține.
Evoluția viitoare a societății are în vedere desfășurarea unui mix de activități complementare care să ofere stabilitate pe termen lung, precum și derularea de activități adiacente care să permită valorificarea superioară a resurselor existente.

MET ROMANIA ENERGY – peste 10 de ani de experiență pe piaţa locală, cotă de piaţă în continuă creștere
Cu peste 10 de ani de experiență pe piața locală, MET România Energy SA este, astăzi, unul dintre cei mai importanți furnizori privați de energie electrică și gaze naturale din țară și printre puținii cu cotă de piață în continuă creștere. Ponderea pe care MET o deține pe piața din România este, în prezent, de aproximativ 5%, compania numărându-se printre primii 10 furnizori din țară, dintr-un total de aproximativ 100 de companii active în acest domeniu.
Achiziția sucursalei locale RWE Energie reprezintă o oportunitate excelentă de a integra pe piața românească un portofoliu considerabil de furnizare a energiei. Combinarea celor două portofolii va conferi MET aproape 10% cotă de piață și va plasa compania în TOP 3 pe piața concurențială a energiei din România.
Grupul MET este prezent pe piețele din 15 țări europene, având peste 1.700 de angajați în Austria, Bulgaria, Croația, Ungaria, Italia, Lituania, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina și Marea Britanie. Misiunea noastră este aceea de a deveni un lider în domeniu, prin implementarea inovației pe piața tradițională europeană de energie.

Obiectivul TINMAR ENERGY: Să devină cea mai bună companie de servicii moderne de utilități din regiune
Fructificându-și experiența de peste 17 ani pe piața de energie, Tinmar Energy oferă servicii de furnizare a energiei electrice și a gazelor naturale consumatorilor casnici din Romania, cu acoperire națională.
Compania a fost fondata în 2001, începând activitatea prin comercializarea produselor petroliere și a ajuns astăzi, prin seriozitate și calitatea serviciilor, cea mai mare companie 100% românească, din sectorul furnizării energiei electrice și a gazelor naturale, cu capital privat autohton. Prima companie listată la European Energy Exchange. Subsidiare în 7 țări, iar din 2012 a intrat pe segmentul producătorilor de energie regenerabilă . În prezent, Tinmar Energy deține peste 1500 de clienți corporate și obiectivul este sa devină cea mai bună companie de servicii moderne de utilități din regiune. Astfel, un pas firesc pentru companie a fost extinderea serviciilor și în piața consumatorilor casnici, odată cu liberalizarea pieței de energie.

Despre AFEER:
Organizație profesională, independentă, non-profit și apolitică ce are ca scop principal promovarea, într-un cadru organizat și transparent, a intereselor membrilor săi, atât în fața autorităților cât și a celorlalți participanți la piața de energie. Încurajăm dezvoltarea organică a pieței pe principii solide cum ar fi transparența, accesul nediscriminatoriu la piață, protecția mediului înconjurător, responsabilitatea socială sau managementul etic. În prezent, AFEER numără 35 de membri, furnizori de energie, cu o cotă de piață totală de peste 90%. Chiar dacă aceștia sunt competitori in piață, membrii AFEER reușesc să se adune la aceeași masă și, printr-un dialog transparent și constructiv, caută soluții la problemele cu care se confruntă piața de energie din România, aducându-și astfel aportul la dezvoltarea acesteia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *