La loc comanda! Guvernul vine cu o nouă ordonanță în ultima ședință din 2022. Toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Nu se mai depun cereri și declarații la funizor

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport, Info, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport La loc comanda! Guvernul vine cu o nouă ordonanță în ultima ședință din 2022. Toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum. Nu se mai depun cereri și declarații la funizor

La loc comanada! Nu vă grăbiți să depuneți cereri și declarații la furnizorii de energie că se pregătesc noi schimbări în legislație. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut anunțul pe facebook:

“Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare.

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum.

Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta”.

PSD a comunicat că va propune în Coaliția de guvernare ca Executivul să dispună în regim de urgență eliminarea reglementării privind depunerea unei declarații pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul consum la care se acordă prețurile plafonate la energie electrică. Motivul. Aplicarea prevederii din legislație introduce discriminări, în special în cazul chiriașilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă prețuri mai mici la energia electrică.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *