La sesizarea CE Oltenia, Consiliul Concurenței investighează trucarea unor licitații organizate de companie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic La sesizarea CE Oltenia, Consiliul Concurenței investighează trucarea unor licitații organizate de companie

Consiliul Concurenţei anunță că a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a unor licitaţii organizate de Complexul Energetic Oltenia pentru achiziţionarea de role şi ghirlande de role pentru benzi transportoare de cărbune.

Autoritatea de Concurenţă suspectează că firmele Upipsa S.R.L., Axa Company S.R.L., Uzina Rominex S.R.L., Uzitmet Industry S.R.L., Prelmet S.A. şi Grupul Reparaţii Industriale şi Montaj Excavatoare X S.R.L. s-au înţeles să-şi împartă contractele atribuite cu ocazia participării în asociere la procedurile de achiziţie publică cu scopul de a elimina concurenţa dintre ele, se precizează într-un comunicat al companiei.

În cadrul investigaţiei declanşate ca urmare a sesizării făcute de Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor, documentele aflându-se în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia societăţilor.Legea Loncurenţei interzice asocierea companiilor în scopul restrângerii concurenţei la procedurile de achiziţie publică. În vederea unei mai bune înţelegeri, Consiliul Concurenţei a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurenţă în situaţia participării sub formă de asociere la o procedură de achiziţie publică, postat pe site-ul autorităţii: http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12037/ghid_consortii_final.pdf.

În acelaşi timp, pentru a veni în sptijinul autorităţilor contractante, autoritatea de concurenţă a realizat un Ghid privind detectarea si descurajarea practicilor anticoncurenţiale in cadrul procedurilor de achiziţie publică, document care poate fi consultat aici: http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/bucket11/id11013/ghid_practici_anticoncurentiale_licitatii.pdf


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *