Linie de credit revolving de un miliard euro pentru OMV Petrom

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Linie de credit revolving de un miliard euro pentru OMV Petrom

• Banii urmează să fie folosiţi de OMV Petrom, „în măsura în care va fi necesar, pentru finanţarea operaţiunilor curente”, se menționează într-un comunicat al companiei

OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Sud Estul Europei, a contractat o linie de credit multi-valută în valoare de 1 miliard de euro, de la un sindicat format din 17 bănci, potrivit unui comunicat al companiei. Facilitatea a fost contractată pentru a înlocui o altă linie sindicalizată, contractată în noiembrie 2011 şi neutilizată la data contractării noului împrumut. Noua facilitate are o maturitate de 5 ani şi posibilitate de prelungire pentru încă 2 ani consecutivi.

„Am refinanţat linia de credit contractată în 2011 înainte de scadenţa finală a acesteia pentru a beneficia de evoluțiile favorabile din prezent, de pe piețele financiare. Extinderea maturităţii programului de finanţare permite OMV Petrom să menţină o poziţie financiară solidă într-un context plin de provocări legate de preţul ţiţeiului. Faptul că oferta a fost suprasubscrisă într-un timp relativ scurt este o confirmare a credibilităţii de care se bucură OMV Petrom pe pieţele financiare”, a decarat Andreas Matje, director financiar al OMV Petrom.

OMV Petrom a demarat procesul de refinanţare a creditului lucrând cu BRD – GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE S.A., SOCIÉTÉ GÉNÉRALE S.A. şi UNICREDIT BANK AUSTRIA AG ca Aranjori Principali Mandataţi. Sindicatul de bănci care contribuie la asigurarea finanţării include 17 bănci din România şi internaţionale.

Tranzacţia finală s-a încheiat pentru suma de 1 miliard euro, banii urmând să fie folosiţi de OMV Petrom, în măsura în care va fi necesar, pentru finanţarea operaţiunilor curente, se menționează în comunicatul companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *