Lovitură pentru reprezentanții statului în AGA companiilor: Nu vor mai fi plătiți

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Lovitură pentru reprezentanții statului în AGA companiilor: Nu vor mai fi plătiți

Reprezentanţii statului în Adunările Generale ale Acţionarilor nu vor mai fi retribuiți, este decizia Executivului, ce va fi reglementată printr-un act normativ adoptat în septembrie.

Guvernul a aprobat astăzi un memorandum prin care reprezentanţii statului român în Adunările Generale ale Acţionarilor ale companiilor la care statul deţine, direct sau indirect, o participaţie majoritară, nu vor mai fi retribuiţi, prezenţa lor în AGA fiind considerată sarcină de serviciu.

Rectificarea-bugetara-2012--MDRT-mentine-programele-nationale-prioritare

 

Până în septembrie 2016, Ministerul Finanțelor Publice, împreună cu Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri vor propune, spre aprobare, Guvernului, actul normativ care va constitui baza legală pentru măsurile dispuse prin memorandumul aprobat astăzi.

”Decizia a fost luată în vederea uniformizării practicii la nivelul tuturor companiilor aflate direct sau indirect în subordinea statului, după ce, în februarie 2016, prin Ordinul Viceprim-Ministrului, Ministrului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri s-a stabilit că mandatul acordat reprezentanţilor M.E.C.R.M.A. în AGA ale societăţilor aflate în coordonarea ministerului de resort, este cu titlu gratuit”, informează Guvernul

La finele lunii iunie, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC) a publicat numele reprezentanţilor statului în entităţile publice, precum companii naţionale, societăţi naţionale, agenţii naţionale, administraţii naţionale, regii autonome, precum şi cuantumul indemnizaţiilor acestora. Lista cuprinde peste 800 de nume, iar sumele variază între 35 de lei şi 137.000 de lei pe lună, potrivit News.ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *