Lukoil ia în calcul vânzarea rafinăriilor din Europa

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Lukoil ia în calcul vânzarea rafinăriilor din Europa

Preşedintele grupului petrolier rus Lukoil, Vagit Alekperov, a declarat că al doilea mare producător de petrol din Rusia analizează vânzarea celor patru rafinării ale sale din Italia, România, Bulgaria şi Olanda, informează grupul rus de media RBC, citat de Agerpres.

„Acestea nu sunt active strategice pentru noi. În ultimii ani ne-am concentrat în principal pe explorarea şi dezvoltarea de zăcăminte de petrol şi gaze…Acest lucru ne-ar putea determina să luăm decizii cruciale cu privire la viitorul activelor din sectorul downstream amplasate în Europa. Am putea să le punem într-o singură companie europeană care să fie cotată la bursă sau chiar, pe termen mediu, vânzarea unei părţi sau în întregime”, a declarat Vagit Alekperov pentru RBC.ru.

Lukoil este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.