Lukoil va continua lucrările de explorare în perimetrul Trident din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Lukoil va continua lucrările de explorare în perimetrul Trident din Marea Neagră

Lukoil va continua lucrările de explorare în perimetrul Trident din Marea Neagră, unde evaluările preliminare arată prezența unor zăcăminte de gaze ce depășesc 32 de miliarde de metri cubi, a transmis Prim-vicepreședintele Lukoil, Vladimir Nekrasov ministrului român al Energiei, Victor Grigorescu, în cadrul unei întâlniri.

Oficialul rus a prezentat programele viitoare ale companiei în România, punând accent pe continuarea activităților de explorare în cadrul Consorțiului din care mai fac parte firma americană PanAtlantic și Romgaz a zăcământului de gaze Lira din perimetrul Trident din Marea Neagră, conform contractului de concesiune existent, se menţionează într-un comunicat al ministerului. În baza evaluărilor preliminare, rezervele de gaze evidențiate până în prezent depășesc 32 miliarde de metri cubi, iar cercetările vor continua atât prin lucrări de explorare seismică, cât și prin noi forări cu sonda de prospecțiuni.

petrol-300x224

În cadrul discuțiilor au fost abordate teme legate de producția și activitatea curentă a companiei Lukoil, invesțiile necesare pentru eficiența energetică și de mediu, precum și perspectivele de dezvoltare viitoare ale rafinăriei Lukoil din Ploiești.

Ministrul Victor Grigorescu a prezentat acțiunile întreprinse de Ministerul Energiei pe linia reactualizării Strategiei Energetice a României și a subliniat atenția pe care o acordă evaluării resurselor energetice, în care un rol important îl pot avea posibilele rezerve de hidrocarburi din Marea Neagră, se mai arată în comunicat.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.