Lukoil va fora două puţuri în platoul continental al României în 2015

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Lukoil va fora două puţuri în platoul continental al României în 2015

Grupul petrolier rus Lukoil intenţionează să foreze două puţuri în platoul continental al României până la finele lui 2015, a declarat miercuri preşedintele companiei petroliere ruseşti, Vagit Alekperov, transmite RIA Novosti, scrie Agerpres.

În luna februarie 2011, un consorţiu condus de Lukoil Overseas, subsidiară a grupului petrolier Lukoil, a semnat cu ANRM un acord de concesiune pentru explorarea şi dezvoltarea blocurilor petrolifere Est Rapsodia şi Trident amplasate în sectorul românesc al Mării Negre. Blocurile Est Rapsodia şi Trident sunt localizate sub ape cu adâncimi între 90 şi 1.000 metri, la o distanţă de 60-100 kilometri de coastă.

‘Sperăm ca în acest an să terminăm forarea celor două puţuri la blocul Trident. Acum am ajuns la o adâncime de 1.700 de metri în timp ce adâncimea proiectului este de 3.400 de metri’, a spus Alekperov, citat de Agerpres.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere din România. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *