Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, in Consiliul de Supraveghere al grupului ING

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, in Consiliul de Supraveghere al grupului ING

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, a fost numită membru în Consiliul de Supraveghere al grupului bancar olandez ING , potrivit unui comunicat al OMV Petrom, cu precizarea că este vorba despre un angajament profesional suplimentar.

Numirea a fost adoptată în cadrul Adunării Generale anuale a ING Groep, din data de 11 mai 2015, după obținerea tuturor aprobărilor corporative și de reglementare, inclusiv a aprobării Băncii Centrale Europene. Mandatul a fost acordat pentru o perioadă de 4 ani și intră în vigoare la încheierea Adunării Generale anuale menționate mai sus.

In urma numirii dnei Gheorghe in această funcție, OMV Petrom va beneficia de expunere suplimentară la standardele internaționale de guvernanță corporativă. OMV Petrom va beneficia in continuare de implicarea deplină a dnei Gheorghe, care va dedica suficient timp companiei OMV Petrom, având în vedere numărul de întâlniri la care va lua parte in viitorul angajament profesional, precum și planificarea în avans a acestora, se subliniază în comunicatul companiei transmis BVB.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 66 milioane bep în 2014. La finalul lui 2014, Grupul avea o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi opera o centrală electrică de înalta eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 780 benzinării, la sfârşitul lui 2014.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *