Marii datornici din energie

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Marii datornici din energie

Pe lista marilor companii din sectorul energetic care au datorii către bugetul statului se află, la loc de cinste (al doilea) Complexul Energetic Hunedoara, precum și OMV Petrom, Electrica, Romgaz, Prospecţiuni.

CE Hunedoara, în insolvenţă din ianuarie 2016, are datorii de peste 1,3 miliarde de lei, din care 477 milioane lei sunt către bugetul statului, potrivit datelor ANAF. Electrica are datorii de peste 41,4 milioane lei către stat, cea mai mare parte către bugetul de stat, iar OMV Petrom – 855.000 lei.

Romgaz apare pe listă cu o datorie restantă la bugetul de stat de 18,9 milioane de lei, iar societatea Prospecţiuni cu 17,9 milioane lei. Companii precum Romenergy Industry și Transenergo sunt pe lista ANAF cu datorii de 5,3 milioane lei, respectiv 4,8 milioane lei.

ANAF a publicat o listă a datornicilor mari şi mijlocii la buget, care cuprinde 186 de companii mari cu restanţe de peste 100.000 lei, care au de plată 2,6 miliarde lei şi 2.486 de firme mijlocii cu restanţe mai mari de 50.000 de lei, cu datorii totale de 3,8 miliarde lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *