Memorandum între Ministerul Energiei și Departamentul de resurse naturale din Canada pentru energia nucleară civilă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Memorandum între Ministerul Energiei și Departamentul de resurse naturale din Canada pentru energia nucleară civilă

Astăzi, 5 august, la Palatul Victoria, se semnează  Memorandumul de înțelegere încheiat între Ministerul Energiei din România și Departamentul de resurse naturale din Canada privind consolidarea cooperării în domeniul energiei nucleare civile. La ceremonie va participa premierul Florin Cîțu. Memorandumul a fost semnat de ministrul Energiei, Virgil Popescu și ambasadorul Canadei în România, E.S doamna Annick Goulet, în prezența prim – ministrului Florin Cîțu.

Mă bucur că în proiectul nostru de modernizare și construcție de noi reactoare nucleare, pe lângă partenerii din SUA și Franța, ni se alătură și partenerii canadieni, cu care avem o colaborare foarte bună și îndelungată în spate, în acest domeniu. Prin semnarea acestui memorandum ne exprimăm interesul comun în consolidarea și dezvoltarea în continuare a cooperării în proiectele de energie nucleară. Și nu doar atât: vom încerca să colaborăm pentru a implementa noi tehnologii, care sunt viitorul energiei verzi, a precizat ministrul Virgil Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *