Mesaj transmis studenților și tinerilor ingineri, la Wind Open Day: Avem multiple oportunități de carieră în domeniul energiei regenerabile

Publicat pe Categorii Eolian, Esential, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Regenerabile Eolian Mesaj transmis studenților și tinerilor ingineri, la Wind Open Day: Avem multiple oportunități de carieră în domeniul energiei regenerabile

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a organizat ieri, 15 iunie, a șasea ediție a WIND OPEN DAY, cu ocazia Zilei Internaționale a energiei eoliene. Reprezentanții RWEA au transmis, cu această ocazie, un călduros La mulți ani! tuturor celor care-și desfășoară activitatea în domeniul energiei eoliene.

Dana Dinescu, Director General PNE Romania, Membru în Consiliul Director al RWEA și inițiatoarea proiectului, a afirmat: “Ideea Wind Open Day s-a născut în 2017, din dorința de a promova energia regenerabilă și efectele sale benefice, de a aduce oamenii mai aproape de această nouă tehnologie, pentru a dobândi cunoștințe, informații, pentru a înțelege și conștientiza impactul benefic pe care energia din surse regenerabile îl are asupra mediului, comunității, economiei, planetei noastre.

Peste o mie de participanți au vizitat, în aceste șase ediții Wind Open Day, parcurile eoliene ale companiilor membre RWEA, cu un portofoliu de 3000 MW, iar evenimentul de astăzi (ieri -nr) se desfășoară simultan în două dintre acestea, la Cogealac și Mireasa, aparținând CEZ și Monsson. Le mulțumim pentru ospitalitate. Sunt multe informații și noutăți tehnice importante și folositoare pentru cariera voastră profesională pe care le veți afla astăzi, dragi studenți de la Universitatea Politehnica și Universitatea Ovidius, dragi tineri ingineri de la AIEE și reprezentanți ai FEL România, dragi participanți”.

Vicepreședinte RWEA, și reprezentantul CEZ România, Liviu Gavrilă, a spus: “Locația principală a evenimentului este Parcul eolian CEZ, unul dintre cele mai mari parcuri eoliene onshore din Europa. Ca număr de turbine va fi mulți ani de acum încolo cel mai mare parc eolian. Energia verde este și va fi, cel puțin în următorii 15 ani, domeniul care ar trebuie să ne preocupe pe toți. Avem multiple oportunități de carieră. Acest domeniu, foarte dinamic ca evoluție, inclusiv în zona digitalizării, se va dezvolta mult în viitor și vă va dezvolta și ca indivizi”.

Prezentăm un video realizat de participanții la Wind Open Day de la Asociația Inginerilor Electricieni și Energeticieni – AIEE

https://fb.watch/lc0zGqmETR/

Tot în cadrul WOD 6, și-a deschis porțile și RenewAcad – Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie, cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din Sud-Estul Europei. Studenții dornici să îmbrățișeze o carieră în domeniul regenerabilelor au primit informații și detalii extrem de interesante și utile despre dezvoltarea, construirea și operarea parcurilor eoliene.

12 participanți norocoși, câștigători ai Tombolei, au experimentat  vizita la nacela unei turbine, la 100 de m deasupra pământului. Ceilalți participanți au continuat vizita și au asistat la un moment din schimbarea palelor de la o turbină eoliană. Aceasta este o activitate care se realizeaza ca mentenanta preventive pentru a minimaliza perioadele de intrerupere.

Un alt moment al zilei a fost prezentarea Sistemului de stocare. In Parcul eolian CEZ este prima unitate din Romania de producere energie regenerabila hybrid, adica produce, dar si stocheaza energie, care are acest sistem de stocare independent. Sistemul de stocare a fost implementat in Parcul Eolian CEZ in luna martie 2023. Poate stoca 6 MWh, avand ca principal obiectiv mentinerea unei rezerve de putere (1% din capacitate) pe care o pune la dipozitie sistemului national de transport pentru reglarea frecventei atunci cand este necesar.

De asemenea, s-a vizitat Statia de transformare 400/110 kV- Statia de transformare este parte componenta din reteaua electrica si asigura redistribuirea energiei catre sistemul national de transport.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *