Mesajul Comisarului european pentru Energie: Independenţa reglementatorilor este esenţială pentru funcţionarea pieţelor

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Opinii / Analize
Prima Pagina Energie Electrica si termica Mesajul Comisarului european pentru Energie: Independenţa reglementatorilor este esenţială pentru funcţionarea pieţelor

Independenţa reglementatorilor este esenţială pentru funcţionarea pieţelor, este mesajul transmis de Comisarul european pentru Energie, Miguel Arias Canete. „Nu vrem ca reglementatorii să se subordoneze vreunei entităţi, ci să fie independenți, autonomi, iar astfel pieţele vor funcţiona cum trebuie, fără interferenţe. Comisia Europeană va lua toate măsurile pentru a se asigura că statele membre îndeplinesc obligaţiile în acest sens”, a declarat Miguel Arias Canete, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, potrivit Agerpres.

Declarația Comisarului european pentru energie vine la doar o zi după ce Parlamentul României a decis constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Prezent la aceeași conferinţă de presă, ministrul Toma Petcu a precizat că  această comisie va ancheta, printre altele, şi cauzele care au determinat scumpirile anunţate de ANRE pentru 1 octombrie la energie şi gaze.

Potrivit unor declarații ale ministrului Energiei, o parte a activităţii ANRE ar putea fi preluată de Guvern, fapt ce contravene mesajului transmis de oficialul european.  Se dorește o reorganizare a reglementatorului, care este posibilă prin modificarea legii de înfiinţare a ANRE.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *