Mesajul ROPEPCA de Ziua Petrolistului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Mesajul ROPEPCA de Ziua Petrolistului

De 25 de ani, pe 8 septembrie se sărbătorește Ziua Petrolistului, la iniţiativa Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrom. Aflată sub patronajul Sfintei Maria, aleasă drept protectoare a petroliştilor, Ziua Petrolistului este dedicată personalului din industria petrolului, a celor care lucrează în foraj, extracţie, prelucrarea şi cercetarea petrolului.

Ziua Petrolistului este totodată și un bun prilej să atragem atenția statului român asupra condițiilor de piață și asupra cadrului de reglementare în care se desfășoară activitatea de zi cu zi a petroliștilor români, susțin reprezentanții Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producție Petrolieră – ROPEPCA. Potrivit acestora, este nevoie de modernizarea Legii Petrolului, de instituţii moderne aliniate atât cerinţelor şi directivelor UE, cât şi mediului de afaceri şi de un cadrul fiscal transparent, stabil şi predictibil care să reflecte realităţile zilei.

„Din dialogul constructiv purtat cu reprezentanții părţilor interesate reiese nevoia stringentă de reformare a cadrului și precum şi a organismului de reglementare în domeniul resurselor naturale, de modernizare a structurilor și de adoptare a unor bune practici adecvate mileniului III. ANRM este rezultatul unui proiect implementat în urma cu 20 de ani de statul român împreună cu Banca Mondială, iar realitățile
curente de piață și modificările survenite odată cu integrarea în Uniunea Europeană impun o modernizare și o reformare atât a ANRM, cât și a cadrului de reglementare a industriei de petrol și gaze. Rezultatul trebuie să fie în folosul statului, societății și mediului de afaceri, să sprijine industria care aduce la bugetul public miliarde de lei anual şi în care România însumează cele mai multe locuri de muncă create dintre ţările din UE”, a precizat Artur Stratan, preşedintele Asociației ROPEPCA.

În dezvoltarea dialogului purtat cu partenerii instituţionali, ROPEPCA va continua să prezinte Guvernului şi tuturor reprezentanţilor societăţii realităţile, statisticile şi prognozele specifice industriei, astfel încât industria de petrol şi gaze să primească tratamentul de care are nevoie, pentru susținerea creşterii economice a industriei şi pentru dezvoltarea întregii economii româneşti.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *