MET Group extinde proiectul Kaba Solar Park din Ungaria. Se va folosi tehnologia AI pentru a urmări lucrările

Publicat pe Categorii Flux energetic, Regenerabile, Solar, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic MET Group extinde proiectul Kaba Solar Park din Ungaria. Se va folosi tehnologia AI pentru a urmări lucrările

A început construcția centralei fotovoltaice „Kaba 2”, situate în estul Ungariei. Cel de-al șaptelea proiect fotovoltaic dezvoltat de compania elvețiană MET Group va începe operațiunile comerciale în a doua jumătate a anului 2024, potrivit unui comunicat al grupului.

Parcul fotovoltaic de 23 MW va acoperi o suprafață de aproape 32 de hectare, pe care vor fi instalate peste 33.000 de panouri solare. Construcția parcului fotovoltaic pe raza orașului Kaba (situat la aproximativ 200 km est de Budapesta) este rezultatul unui efort intern de dezvoltare a unui proiect de tip greenfield demarat după punerea în funcțiune a proiectului MET Kabai Solar Park (KSP), în 2021.

O caracteristică interesantă a acestui proiect este că, în timpul construcției Kaba 2, echipa de management al proiectului va fi susținută și de tehnologia AI (Inteligența Artificială) pentru a urmări lucrările aflate în derulare. Software-ul va analiza datele vizuale captate de drone care vizează toate aspectele construcției, inclusiv respectarea termenilor de execuției și finalizare a proiectului, pentru a preveni erorile și a crește eficiența, precizează MET Group.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *