MET Italia a semnat un PPA pentru a vinde întreaga producție de energie a parcului fotovoltaic din Sicilia

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport, Regenerabile, Solar, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic MET Italia a semnat un PPA pentru a vinde întreaga producție de energie a parcului fotovoltaic din Sicilia

MET Energia Italia, filiala italiană a companiei MET Group cu sediul in Elveția, a semnat un contract de tip PPA cu MIX-IT, cel mai important Internet Exchange Point din Italia, privind vânzarea întregii producții de energie a parcului fotovoltaic Mirto Solarpark din Sicilia.

Prin acest acord, MIX-IT a reușit să implementeze un proces mai eficient de alimentare cu energie. Potrivit contractului, MET Energia Italia este responsabilă pentru furnizarea energiei generată de Mirto Solarpark în rețeaua electrică italiană, asigurându-se că MIX-IT primește toată cantitatea de electricitate generată și furnizată de parcul solar. În același timp, MET va furniza către MIX-IT orice cantități suplimentare de electricitate necesare și va vinde garanții de origine către companie. Astfel, în baza acestui acord, MET permite clientului să atingă un prag de alimentare cu energie din surse regenerabile de 100%. Combinația între PPA-ul asociat parcului Mirto Solarpark și accesul la piața spot de energie electrică din Italia, asigură clientului alimentarea garantată cu energie din surse regenerabile, se precizează într-un comunicat al companiei.

Realizarea acordului a fost coordonată de Spinergy, o firmă de consultanță cu experiență în domeniul optimizării costurilor energetice pentru clienții industriali, în colaborare cu Energethique, o companie de consultanță specializată în gestionarea PPA-urilor, împreună cu echipele de Vânzări pentru IMM-uri și Managementul Portofoliului de Energie ale MET Energia Italia, conduse de Andrea Rebora și Andrea Crosetti.

„Susținerea MIX-IT și Mirto Solarpark în structurarea și realizarea unui astfel de acord pe termen lung reprezintă un prim pas important al implicării MET Energia Italia pe segmentul PPA-urilor. Această capacitate de a combina producția de energie verde cu nivelul de consum va reprezenta un element cheie în optimizarea randamentelor pentru investitori și pentru asigurarea stabilității prețurilor pe termen lung pentru marii consumatori. Prin exploatarea portofoliului MET Group de energie verde în curs de dezvoltare în Italia, MET Energia Italia este determinată să joace un rol cheie în această zonă”, a declarat Giuseppe Rebuzzini, CEO al MET Energia Italia.

„Creșterea prețurilor din 2022 a avut repercusiuni importante asupra sectoarelor cu un consum mare de energie, așa cum este industria telecomunicațiilor. Pentru MIX-IT alegerea celui mai bun furnizor de energie nu este suficientă: durabilitatea, eficiența, conștientizarea și transparența sunt criteriile care ne inspiră atunci când stabilim un nou mod de gestionare a aprovizionării cu energie”, a declarat și Alessandro Talotta, Președinte Executiv și Președinte al MIX-IT.

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 15 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de centre internaționale de tranzacționare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *