Minerii aflaţi în marş spre Capitală şi-au trimis reprezentanţii la minister

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Minerii aflaţi în marş spre Capitală şi-au trimis reprezentanţii la minister

Secretarul de stat Corina Popescu a luat act de problemele expuse de reprezentanții Federației Naționale Mine Energie în Memorandumul transmis Guvernului României și a reiterat deschiderea Ministerului Energiei pentru dialog cu sindicatele din acest sector, în cadrul unei întâlniri, ce a avut loc astăzi, 15 aprilie, la sediul ministerului.

mineri-cutremur_2731971743Mineri de la CE Oltenia au pornit, la începutul săptămânii, într-un marș de protest din Rovinari spre Bucureşti. Cei 50 de mineri și energeticieni vor parcurge pe jos o distanţă de 320 de kilometri, timp de 8 zile, pentru a depune mai multe memorii la instituţiile statului cu privire la disponibilizările de personal de la Complexul Energetic Oltenia.

Secretarul de Stat Corina Popescu a menționat, în cadrul discuțiilor, că o parte din măsurile de redresare a Complexului Energetic Oltenia, prezentate în Memorandum, își vor găsi răspunsul în Strategia Energetică Națională, care se află în proces de elaborare, în timp ce pentru alte măsuri se vor întreprinde demersuri în sensul realizării lor în limitele legale. În cadrul discuțiilor, reprezentanții FNME au făcut referire și la creanțele pe care Complexul Energetic Oltenia le are de recuperat de la societăți aflate în insolvență, dar și la avizarea documentației necesare pentru extinderea lucrărilor miniere în carierele Jilț – Sud, Rovinari – Est și Roșia, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Energiei, programat pentru data de 20 aprilie.

În vederea discutării problemelor punctuale semnalate de reprezentanții FNME, până la sfârșitul lunii aprilie, va avea loc o întâlnire la Târgu Jiu cu reprezentanți ai Ministerului Energiei, reprezentanți ai sindicatelor, conducerea executivă și cu membrii Consiliului de Supraveghere a Complexului Energetic Oltenia, anunţă Ministerul Energiei, printr-un comunicat.

În urma discuţiei, reprezentanții ministerului și reprezentanții Federației au întocmit un protocol care urmează să fie semnat, după ce va fi agreat cu toți participanții la marș.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.