Ministerul Energiei a lansat schema mecanismului Contractelor pentru Diferenţă

Publicat pe Categorii Eolian, Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Regenerabile Eolian Ministerul Energiei a lansat schema mecanismului Contractelor pentru Diferenţă

Ministerul Energiei a lansat astăzi, 25 martie, schema mecanismului Contracte pentru Diferenţă (CfD).

„Avem un CfD care este un exemplu al succesului. Sper să vină investitori şi să investească în acest mecanism, să fixăm un preţ pentru următorii 15 ani care să ofere stabilitate tuturor”, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, citat de Agerpres.

„Sunt 3 miliarde de euro finanțare din Fondul pentru Modernizare asigurată de România în premieră europeană. 5GW energie verde: jumătate solară, jumătate eoliană. Aer mai curat și facturi la un preț corect pentru toți românii. Plus investiții de miliarde de euro pentru economia românească: locuri de muncă, investiții, dezvoltare. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect major”, a scris ministrul Burduja, pe pagina de facebook.

Se apreciază că contractele pentru diferenţă vor avea o contribuţie în realizarea obiectivului ţării noastre de a atinge 10 Gigawaţi instalaţi în capacităţi regenerabile până în 2030, cum s-a stabilit în Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice (PNIESC).

„Toate acestea sunt posibile cu o condiţie, dacă piaţa reacţionează. De aceea, vă rog, anunţaţi că facem acest lucru. Voi fi atenți ca totul să fie transparent şi competitiv, pentru că de aceasta avem nevoie, ca ţară”, a mai spus Sebastian Burduja, potrivit Agerpres.

„Sperăm că vom avea o licitaţie de succes de dragul consumatorilor şi a pieţei energiei – nu doar pentru un preţ bun pe piaţă, dar şi pentru a atrage investitori. Prima dată când am aflat de Contracte pentru diferenţă se vorbea despre atragerea investitorilor în aceste tehnologii cu un nivel de carbon scăzut. Sunt recunoscătoare echipei interne pentru faptul că ei au acordat importanţă stakeholder din România”, a menţionat Elena Popescu, Director General Adjunct în Ministerul Energiei, scrie Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *