Ministerul Energiei cere și mai mult de la Romgaz pentru dividende suplimentare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei cere și mai mult de la Romgaz pentru dividende suplimentare

Romgaz trebuie să mărească suma pentru dividende suplimentare. După o săptămână de la prima solicitare, Ministerul Energiei, în calitate de acționar majoritar al Romgaz, a cerut majorarea sumei care ar urma să fie distribuită sub formă de dividende suplimentare.  Astfel, de la 501 milioane lei s-a ajuns la 716,8 milioane de lei.

Mai nou, Ministerul Energiei vrea ca acționarii să aprobe, în ședința din 6 decembrie, repartizarea sumei de 716.885.664 RON sub formă de dividende suplimentare, în temeiul prevederilor art. II si art. III din OUG nr. 29/2017, către acționarii societății, proporțional cu participarea acestora la capitalul social al societății.  Acționarii ar urma să aprobe un dividend suplimentar pe acţiune în valoare de 1,86 RON, dividendele suplimentare brute urmând a fi repartizate din rezervele societăţii, reprezentând surse proprii de finanţare.

Romgaz ajunge astfel să dea acționarilor aproape tot câștigul și să renunțe la investițiile absolut necesare. În 2017, Romgaz a distribuit 93% din profitul pe 2016, plus dividende suplimentare de 747,7 milioane de lei, sumă repartizată din alte rezerve


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *