Ministerul Energiei publică forma actualizată a Ghidulului privind sprijinirea investițiilor în baterii, celulele și panouri fotovoltaice. Prezentăm documentul

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Info, Info Consumatori, Investitii / Tranzactii, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministerul Energiei publică forma actualizată a Ghidulului privind sprijinirea investițiilor în baterii, celulele și panouri fotovoltaice. Prezentăm documentul

Ministerul Energiei a publicat forma actualizată a Ghidulului specific – Condiții specifice de accesare a finanțării din fonduri PNRR  Sprijinirea investițiilor în întregul lanț valoric al bateriilor (producție și/sau asamblare și reciclare)/ Sprijinirea investițiilor în întregul lanț valoric al celulelor și panourilor fotovoltaice (producție și/sau asamblare și reciclare).

Reamintim că apelul inițial aferent Investiției 4 din PNRR, Sub-măsura 4.1 și Sub-măsura 4.2, „Lanț industrial de producție și/sau asamblare și/sau reciclare a bateriilor, a celulelor și panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare) și Noi capacități de stocare a energiei electrice”, lansat în data de 16.01.2023, nu a asigurat îndeplinirea satisfăcătoare a țintelor și jaloanelor aferente investiției din PNRR. Ca urmare, Ministerul Energiei a decis reluarea apelului, adresând toate aspectele neconforme prin revizuirea schemei de ajutor de stat și a ghidului solicitantului.Data estimată de lansare a noului apel este 08 februarie 2024.

În acest context, în urma primirii avizului din partea Coordonatorului Național PNRR (MIPE) pe forma modificată a Ghidului Solicitantului, Ministerul Energiei a decis să publice, spre informare, forma actualizată a Ghidului. Scopul demersului este acela de a oferi potențialilor solicitanți mai mult timp pentru a se familiariza cu condițiile de finanțare și pentru a pregăti documentația necesară, se precizează în anunțul ministeruluui.

Varianta finală a schemei de ajutor de stat și a ghidului solicitantului vor fi publicate, la o dată ulterioară, după emiterea Deciziei COM de aprobare a schemei de ajutor de stat și a Ordinului Ministrului Energiei de aprobare a documentelor programatice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *