Ministrul Anton: România va finaliza la timp gazoductul BRUA de pe teritoriul său

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Anton: România va finaliza la timp gazoductul BRUA de pe teritoriul său

România îşi va respecta termenele asumate în cadrul proiectului BRUA şi va finaliza la timp gazoductul de pe teritoriul său, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul.

În cadrul Reuniunii ministeriale la nivel înalt CESEC (Central and South Eastern Europe Gas Connectivity Group), ministrul Anton a subliniat necesitatea ca fiecare stat implicat în dezvoltarea BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria) să deruleze simultan lucrările de creare a acestei infrastructuri gaziere necesare pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

“Cred că este imperativ ca fiecare ţară care va fi tranzitată de BRUA să avanseze în paralel în ceea ce priveşte construcţia acestui gazoduct. Nu cred că ar fi în interesul nimănui ca lucrurile să nu se întâmple astfel. România îşi va respecta termenele pentru BRUA şi vom termina proiectul la timp. Este un proiect pe care România îl pregăteşte extrem de serios şi care este necesar nu doar pentru România, ci şi pentru ţările învecinate. BRUA va face legătura între rezervele de gaz din Marea Neagră cu toate statele din vecinătatea României şi, odată cu intrarea sa în funcţiune, există şansa ca şi alte industrii să se dezvolte’, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, citat în comunicat.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *