Ministrul Burduja asigură: România va avea o strategie energetică în primăvara anului 2024. Un capitol va fi pe securitate cibernetică

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Burduja asigură: România va avea o strategie energetică în primăvara anului 2024. Un capitol va fi pe securitate cibernetică

România va avea o strategie energetică în primăvara anului 2024, a anunțat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, la Forumul de Securitate Cibernetică în Energie, organizat de Distribuție Energie Electrică România, la Cluj.

„România nu are o strategie energetică. Ultima strategie este din anul 2008. Au fost 5 – 6 încercări și nu s-a reușit trecerea acesteia printr-o hotărâre de guvern. Regulamentul european spune că întâi trebuie să avem o strategie și apoi PNIESC. Avem un termen ambițios – să aprobăm strategia energetică în primăvara anului viitor. Un capitol va fi pe securitate cibernetică”, a precizat ministrul Burduja.

Evenimentul organizat de DEER este o invitație la  dialog, să ne organizăm și să venim cu soluții. Vă invit public sa contribuiți la securitatea cibernetică!, este îndemnul ministrului Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *