Ministrul Burduja și ELCEN vor să facă un Cartier al Energiei la CET Grozăvești

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Burduja și ELCEN vor să facă un Cartier al Energiei la CET Grozăvești

ELCEN vrea să construiască un cartier pentru sedii pentru Ministerul Energiei şi pentru companiile din energie la CET Grozăveşti, unde este vechea gospodărie de păcură și acum sunt echipamente vechi, ruginite, a anunțat directorul general al companiei, Claudiu Creţu.

Proiectul a fost prezentat, în prezența ministrului Energiei, Sebastian Burduja, care a estimat că acest cartier va fi edificat în trei – cinci ani. “Avem terenul, avem toată disponibilitatea din lume, cu un parteneriat public-privat sau cu o altă formulă de investiţie vom dezvolta acest proiect ca într-un orizont de timp de trei, patru, cinci ani să mutăm energia românească din Bucureşti în cartierul Energiei”, a spus Burduja.

Cartierul Energiei va aduce o transformare pozitivă majoră pentru zona Grozăvești, o zonă industrială și neglijată, transformând-o într-un centru modern de activitate și inovare. Această revitalizare va atrage investiții și va îmbunătăți calitatea vieții rezidenților. Proiectul va genera noi locuri de muncă în construcții, tehnologii verzi și administrare, contribuind la creșterea economică locală și oferind oportunități de angajare pentru tineri, a prezentat Sebastian Burduja.

Crețu a spus că se are în vedere şi realizarea unei zone de socializare, cu cafenele. “Ne interesează să atragem cât mai mult tineret şi este zona de socializare. Va fi zona de hub, (…) este foarte important să atragem creierele tinere să se simtă într-un mediu frumos, plăcut şi să avem cât mai multă creativitate pentru viitor, evident, zona de conferinţe şi sus birouri. Sperăm că acest proiect se încadrează şi în viziunea urbanistică şi de dezvoltare a Sectorului 6”, a precizat directorul general al ELCEN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *