Ministrul Energiei: Divizarea CEH în două companii, una sub autoritatea Consiliului Județean și alta de care să se ocupe ministerul este cea mai sustenabilă opțiune

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei: Divizarea CEH în două companii, una sub autoritatea Consiliului Județean și alta de care să se ocupe ministerul este cea mai sustenabilă opțiune

Divizarea CE Hunedoara în două companii, una care să treacă sub autoritatea Consiliului Județean și alta care să rămână în coordonarea Ministerului, rămâne cea mai sustenabilă opțiune, susține ministrul Virgil Popescu.

Astăzi, a avut loc, la Ministerul Energiei, o întâlnire de lucru, la care au participat ministrul Energiei, Virgil Popescu, secretarii de stat Dan Drăgan și Niculae Havrileț, Președintele Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor, Prefectul Județului Hunedoara Călin Marian, administratorul judiciar și administratorul special al CEH, precum și reprezentanții angajaților CEH. S-a discutat modalitatea prin care Centrala de la Mintia poate fi transferată către CJ Hunedoara și despre soluțiile ce trebuie aplicate pe termen mediu și lung pentru îmbunătățirea activității energetice din Valea Jiului, se precizează într-un comunicat al ministerului.

“Nu mă interesează o soluție care să rezolve problema trei luni și apoi să revenim în același loc. Ce mă interesează este să găsim o soluție pentru oameni și pentru Sistemul Energetic Național. Pentru oameni vom gândi, alături de sindicate, un pachet de protecție socială. Pentru securitatea energetică trebuie să modernizăm capacitățile și vestea bună este că avem fonduri europene pentru asta, în cadrul “Just Transition Fund”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *