Ministrul Energiei: Nu există un consens pe măsurile pentru sectorul regenerabilelor!

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei: Nu există un consens pe măsurile pentru sectorul regenerabilelor!

Veștile bune pentru investitorii din sectorul regenerabilelor întârzie să apară. Prezent la Conferința ”In the News. Energy”, organizată de către agenţia de presă News.ro, ministrul Energiei Victor Grigorescu a declarat: “Discutăm în continuare cu reprezentanții sectorului regenerabilelor. Nu există în acest moment un consens cu privire la măsurile ce trebuiesc adoptate. Companiile, asociațiile din domeniu au interese divergente, iar dezbaterile nu au dus la un consens. Ministerul Energiei este în poziția de a concluzia spre o situație de echilibru”.

GrigorescuMinisterul Energiei pregătește un proiect de ordonanță de urgență pentru sectorul regenerabilelor, care se dorește a fi aprobat în luna august 2016. Vor fi modificări care ar putea să schimbe condițiile de piață pe care le-au avut investitorii atunci când au venit în România, însă aceste modificări vor readuce un echilibru în piață, a declarat recent secretarul de stat Corina Popescu.

Potrivit ministrului Energiei, sistemul energetic românesc se află într-o perioadă de transformare, în care decidenţii din domeniu trebuie să evite repetarea greşelilor din trecut.” Ne dorim să producem cât mai mult din surse regenerabile. Producem o mare parte din energia pe care o consumăm din surse regenerabile, iar modul cum am sprijinit sectorul fotovoltaic sau eolian reprezintă o lecţie învăţată. Dacă nu învăţăm lecţia asta, nu facem decât să continuăm o zonă de eşec a politicilor publice. E un mod dureros atât pentru investitorii care şi-au făcut planurile de afaceri, cât şi pentru dispecerizare. Îmi doresc cu această Strategie să fim în capătul acestui progres tehnologic”, a afirmat Grigorescu, la conferința News.ro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *