Ministrul Energiei: Obiectivul meu este să avem o cotă nouă de certificate verzi

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei: Obiectivul meu este să avem o cotă nouă de certificate verzi

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat că i-a rugat pe reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) să reanalizeze cota de certificate verzi pentru anul următor, în contexul în care producătorii de energie regenerabilă susţin că această cotă ar trebui să crească.

image-2015-11-15-20592619-46-victor-grigorescu

‘În urma discuţiilor cu reprezentanţii din industria regenerabilă, aceştia susţin că există elemente pentru creşterea cotei. Obiectivul meu este să avem o cotă nouă. Acest act normativ ar fi trebuit iniţiat mult mai devreme. Îi rog pe colegii de la ANRE să analizeze din nou, să vedem care sunt opţiunile reale’, a declarat ministrul, la Adevărul Live.

‘Situaţia din regenerabile nu depinde doar de această cotă, ci şi de modul cum funcţionează OPCOM şi sunt tranzacţionate certificatele verzi, precum şi de situaţia exceptărilor de la plata certificatelor’, a adăugat Grigorescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă o majorare a cotei de certificate verzi va duce şi la creşterea facturii consumatorilor, Grigorescu a precizat: ‘Avem nevoie de un rezultat de echilibru. Eu sunt adeptul unui mix energetic echilibrat, bine balansat’.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *