Ministrul Energiei vrea ca 5 milioane de gospodării să plătească, în continuare, 35 de lei la factura de energie. Întâlnire cu reprezentanți ai furnizorilor și băncilor, se caută soluții pentru menținerea schemei de compensare-plafonare

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Energiei vrea ca 5 milioane de gospodării să plătească, în continuare, 35 de lei la factura de energie. Întâlnire cu reprezentanți ai furnizorilor și băncilor, se caută soluții pentru menținerea schemei de compensare-plafonare

Ministerul Energiei susține menținerea schemei de compensare – plafonare a prețurilor prin intermediul cărora peste 5 milioane de gospodării au plătit numai 35 de lei la factura de energie.

În acest sens, ministerul a creat o legătură între bănci și furnizorii de energie pentru protejarea consumatorilor și menținerea prețurilor scăzute la energie pentru români și companiile românești.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a inițiat luni dimineață. prin intermediul ACUE. o întâlnire cu reprezentanții companiilor de furnizare a energiei electrice și gazelor și ai instituțiilor bancare implicate în schema de furnizare a energiei, pentru a identifica soluții referitoare la schema de plafonare – compensare a prețurilor facturilor la energie. ”Mi-am asumat să fac tot ceea ce trebuie pentru a putea păstra un preț corect la energie electrică și gaze pentru români și companiile românești”, transmite ministrul.

Soluțiile au inclus promovarea OG 30/2023 prin care Ministerul Energiei a efectuat plăți de peste 3 miliarde de lei pentru plata datoriilor către furnizori. De asemenea săptămâna trecută, împreună cu ministrul Finanțelor Marcel Boloș am găsit soluția de a face plăți atât din Fondul de Tranziție, cât și din alte surse legal constituite, ceea ce reprezintă angajamentul Guvernului României de a susține sistemul energetic național prin toate instrumentele posibile.

Prin întâlnirea de lucru de astăzi, Ministerul Energiei facilitează un cadru de parteneriat între companiile de furnizare și instituțiile financiar-bancare pentru a facilita accesarea finanțărilor la un cost cât mai redus. Discutăm de un produs de factoring, pe baza unor convenții tripartite. Este nevoie de astfel de soluții inovatoare pentru a putea asigura funcționarea în condiții optime a întregului sector energetic românesc, susține ministrul Burduja.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *