Ministrul Gerea despre Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă: Acordul de investiții, finalizat în 2015

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Gerea despre Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă: Acordul de investiții, finalizat în 2015

Acordul de investiții cu compania chineză pentru Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă ar putea fi finalizat în până la sfârșitul anului, a declarat marți Andrei Gerea, ministrul Energiei, în cadrul conferinței Mediafax Talks about Energy.

„Este un lucru cunoscut că nu este ușor să negociezi cu companiile chineze. Anul acesta am reușit un lucru important. Am zis hai să ștergem tot ce am discutat până acum pe memorandumul de înțelegere și să încercăm oarecum să o luăm de la zero. Am reușit să identificăm clar și să ne facem și noi înțeleși față de partea chineză cam ce se poate, ce nu se poate, să încercăm să îi facem și pe ei să spună mai bine ce își doresc, așa că acum suntem în situația de a finaliza memorandumul de înțelegere și sperăm ca până la sfârșitul anului să avem și acordul de investiții finalizat, acesta însemnând că această investiție esențială pentru noi va prinde contur”, a precizat Gerea.

Investitorul selectat pentru dezvoltarea proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă este China General Nuclear Power Corporation.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *