Ministrul Gerea: Putem relua discuțiile despre listarea CE Oltenia și Hidroelectrica în primavara anului viitor

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Gerea: Putem relua discuțiile despre listarea CE Oltenia și Hidroelectrica în primavara anului viitor

Ministerul Energiei, întâlniri de lucru cu jucători pe piața de capital, pentru găsirea unei alternative la finanțarea prin bancă pentru investiții în energie

gerea-620x330

“Intenționăm listarea companiilor Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica, însă acest lucru nu se poate face acum….. am putea relua discuțiile despre listare în primăvara anului viitor”, le-a spus ministrul Energiei, Andrei Gerea, reprezentanților AMCHAM (Camera de Comerț Americană), Reiffeisen, IBM, CitiBank, Franklin Templeton Investments, cu ocazia unei întâlniri de lucru la sediul MEIMMMA.

În cadrul discuțiilor, membrii grupului format din jucători pe piața de capital și constituit cu scopul de a promova România de la stadiul de frontier market, la cel de emerging market, și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini MEIMMMA în eventualele demersuri făcute în scopul construirii unei alternative la finanțarea prin bancă pentru investiții în energie, atât în ceea ce privește companiile existente, cât și pentru eventuale noi proiecte, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul Energiei.

”Statul român trebuie să sprijine dezvoltarea pieței de capital. O piață puternică înseamnă trecerea la nivelul următor, înseamnă acces mai facil la finațare, creșterea vizibilității companiilor românești, dar și o îmbunătățire semnificativă a calității actului managerial prin transparentizarea și prin aplicarea principiilor guvernanței corporative.
Așa cum știți, intenționăm listarea companiilor Complexul Energetic Oltenia și Hidroelectrica,însă acest lucru nu se poate face acum. În nici un caz nu intenționăm listarea Hidroelectrica atâta timp cât societatea este în insolvență, spre exemplu, deși există anumite voci care susțin această variantă.
În cazul CEO, considerăm că nu se poate face o listare înainte ca societatea să finalizeze restructurarea și să își întărească poziția financiară. Măsurile pe care ministerul le-a luat în ceea ce privește compania au ajutat la definirea unei tendințe ascendente. De asemenea, faptul că CEO a lucrat din plin în această vară ajută societatea. Este posibil ca și în iarnă compania să aibă activitatea intensă. Toate acestea ne fac să credem că am putea relua discuțiile despre listare în primăvara anului viitor”, a declarat ministrul Andrei Gerea.

De asemenea, Andrei Gerea a ținut să evidențieze faptul că pașii făcuți în sectorul energetic și viziunea strategică trebuie să fie în concordanță cu interesele de securitate ale României.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *