Ministrul Petcu, convins că CE Oltenia va fi pe profit la 6 luni

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Petcu, convins că CE Oltenia va fi pe profit la 6 luni

“Sunt convins că, la 6 luni, Complexul Energetic Oltenia va termina pe profit, un profit real, care să îmbunătăţească ratingul companiei”, a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei, la Târgu-Jiu.

În prezent, compania funcţionează aproape la capacitate maximă, cu 6 blocuri energetice, fiind pentru prima dată când unitatea are pornite atâtea grupuri pe perioada sezonului cald, a evidențiat Petcu, potrivit Agerpres.

„Nu s-a respectat programul de disponibilizări anul trecut, din 2.000 de oameni au fost doar 800, nu spun că e rău sau bine, anul acesta avem 2.000. Am discutat cu colegii din companie şi le-am spus să se gândească serios dacă ar fi bine ca cei 2.000 de oameni să fie disponibilizaţi, pentru că s-ar putea să aibă nevoie de ei mai târziu. Vom face o analiză care să stabilească un număr astfel încât să menţinem funcţionalitatea complexului pe de-a întregul, atât pe partea de minerit, cât şi pe partea de producţie”, a spus ministrul Energiei, citat de Agerpres.

Sorin Boza, președintele Directoralui, i-a comunicat ministrului Energiei că CE Oltenia a realizat o serie de parteneriate cu mai multe şcoli din judeţ în vederea pregătirii elevilor la clase de profil pentru a lucra, peste câţiva ani, în zona de producţie.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *