Ministrul Petcu, convins că CE Oltenia va fi pe profit la 6 luni

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Petcu, convins că CE Oltenia va fi pe profit la 6 luni

“Sunt convins că, la 6 luni, Complexul Energetic Oltenia va termina pe profit, un profit real, care să îmbunătăţească ratingul companiei”, a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei, la Târgu-Jiu.

În prezent, compania funcţionează aproape la capacitate maximă, cu 6 blocuri energetice, fiind pentru prima dată când unitatea are pornite atâtea grupuri pe perioada sezonului cald, a evidențiat Petcu, potrivit Agerpres.

„Nu s-a respectat programul de disponibilizări anul trecut, din 2.000 de oameni au fost doar 800, nu spun că e rău sau bine, anul acesta avem 2.000. Am discutat cu colegii din companie şi le-am spus să se gândească serios dacă ar fi bine ca cei 2.000 de oameni să fie disponibilizaţi, pentru că s-ar putea să aibă nevoie de ei mai târziu. Vom face o analiză care să stabilească un număr astfel încât să menţinem funcţionalitatea complexului pe de-a întregul, atât pe partea de minerit, cât şi pe partea de producţie”, a spus ministrul Energiei, citat de Agerpres.

Sorin Boza, președintele Directoralui, i-a comunicat ministrului Energiei că CE Oltenia a realizat o serie de parteneriate cu mai multe şcoli din judeţ în vederea pregătirii elevilor la clase de profil pentru a lucra, peste câţiva ani, în zona de producţie.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *