Ministrul Energiei din Arabia Saudită, demisie după 21 de ani de mandat

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Energiei din Arabia Saudită, demisie după 21 de ani de mandat
  • Va fi înlocuit de Khalid Al-Falih, un apropiat al regelui Salman si al prinţului Mahommed

Ministrul Energiei din Arabia Saudită a demisionat după 21 de ani de mandat, a anunțat Bloomberg. Ali al Naimi a schimbat în 2014 politica OPEC şi a pus bazele unei schimbări radicale în piaţa energiei la nivel mondial. „În anii în care am fost ministru, am văzut petrolul urcând de la 2 dolari barilul la 147 de dolari barilul şi extrem de multă volatilitate între. Am avut parte de perioade de boom si de crize”, a declarat ministrul saudit.

Ministrul Energiei Arabia SauditaRegele Salman al Arabiei Saudite a efectuat sâmbătă o largă remaniere ministerială, printre membrii guvernului destituiţi fiind şi ministrul petrolului Ali al-Naimi, care a influenţat în ultimele două decenii politica Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), confruntată în prezent cu cea mai gravă a sa din cauza prăbuşirii preţurilor la petrol, comentează France Presse, potrivit Agerpres.

În vârstă de 80 de ani, având origini modeste de beduin, Al Naimi a condus ministerul vreme de 21 de ani, fiind la cârma celui mai mare producător de petrol la nivel mondial. Al Nami va fi înlocuit de Khalid Al-Falih, un apropiat al regelui Salman si al prinţului Mahommed, preşedintele companiei petroliere de stat Saudi Arabian Oil.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.