Ministrul Virgil Popescu: Am solicitat Comisiei Europene să faciliteze investițiile în gaze naturale și energia nucleară în condițiile în care investitorii au nevoie de stabilitate și predictibilitate. Altfel riscăm să afectăm tranziția energetică

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Esential Ministrul Virgil Popescu: Am solicitat Comisiei Europene să faciliteze investițiile în gaze naturale și energia nucleară în condițiile în care investitorii au nevoie de stabilitate și predictibilitate. Altfel riscăm să afectăm tranziția energetică

Pe termen mediu și lung, Romania susține utilizarea celor mai adecvate tehnologii pentru a asigura securitatea aprovizionării și accesul la prețuri accesibile la energie. Pentru România, aceasta înseamnă utilizarea energiei din surse regenerabile, nucleare și gazelor naturale, a evidențiat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la întâlnirea Consiliului Energie, în cadrul căreia miniștrii energiei au avut un schimb de opinii cu Comisia Europeană pe problematica prețurilor la energie.

Am solicitat Comisiei Europene să faciliteze investițiile în gaze naturale și energia nucleară în condițiile în care investitorii au nevoie de stabilitate și predictibilitate. Altfel riscăm să afectăm tranziția energetică, a precizat Popescu, pe facebook.  Minsitrul Energiei a informat asupra măsurilor adoptate de România la nivel național pentru protejarea consumatorilor vulnerabili și a diferitelor categorii de consumatori – casnici, IMM, ONG-uri, spitale, etc.

Am susținut alături de colegii mei din Franța, Spania, Italia și Grecia, importanța de a avea o analiză mai atentă la nivel european asupra modului de îmbunătățire a cadrului legislativ al pieței de energie electrică și gaze naturale deoarece consumatorii finali trebuie să plătească  prețurile corecte la energie și să fie protejați de volatilitatea excesivă a prețurilor, a mai scris Virgil Popescu pe facebook.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *