Ministrul Virgil Popescu are soluție și pentru românii care au un consum mediu lunar de energie de peste 300 KWh: Să se mute la Hidroelectrica, unde oferta este neschimbată

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ministrul Virgil Popescu are soluție și pentru românii care au un consum mediu lunar de energie de peste 300 KWh: Să se mute la Hidroelectrica, unde oferta este neschimbată

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, are soluția pentru consumatorii casnici care  au un consum mediu lunar de energie electrică  de peste 300 KWh și nu vor beneficia de măsuri de sprijin de la 1 aprilie: „Să se mute la Hidroelectrica, unde oferta este neschimbată”.

Consumatorilor care un consum de energie de peste 300 KWh le recomand să se mute la Hidroelectrica, unde oferta e neschimbată și s-a îmbunătățit tot ce ține de contractare, facturare, compania are o aplicație informatică. Astfel, mutarea clientului se face instantaneu, durează cateva minute după ce s-a semnat online contractul, a afirmat ministrul Virgil Popescu, la Masa Rotundă “CRIZA ENERGETICĂ – Beneficiile și dezavantajele măsurilor de protecție din piața de energie. Provocări viitoare și soluții de răspuns”, organizată de Financial Intelligence, în parteneriat cu Federația Patronală a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

Nu este prima dată când ministrul Energiei le recomandă românilor să aleagă Hidroelectrica ca furnizor de energie. În desele sale intervenții la TV și în mass-media, Virgil Popescu a dat ca bun exemplu compania Hidroelectrica.

Conform datelor de pe site-ul propriu, Hidroelectrica are afișată o ofertă de 0,25 lei/kWh – energie activă – pentru populație, până la data de 31 martie 2022.

Potrivit OUG care a fost publicată în Monitorul Oficial, de la 1 aprilie vor fi plafonate prețurile finale facturate la energie electrică pentru clienții casnici vulnerabili sau care se pot regasi într-o situație de sărăcie energetică, pe două tranșe de consum, pe baza consumului mediu lunar ealizat în anul 2021 și a prețurilor finale la gaze naturale.

De asemenea, vor fi plafonate prețurile finale facturate pentru energie electrică și gaze naturale pentru clienții non-casnici, excepție fiind clienții non-casnici care au beneficiat de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2019.

Astfel, pentru consumul realizat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, prețul final facturat de către furnizorii de energie electrică/operatorii de distribuţie de energie electrică care asigură revânzarea energiei electrice este:

  • maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh;
  • maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100 kWh și 300 KWh inclusiv;
  • maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor noncasnici.

Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.