Ministrul Virgil Popescu: Ne dorim ca până în 2027 să avem 10 GW de energie regenerabilă

Publicat pe Categorii Eolian, Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Regenerabile Eolian Ministrul Virgil Popescu: Ne dorim ca până în 2027 să avem 10 GW de energie regenerabilă

“În cursul lunii iunie vom finaliza evaluarea şi semnarea contractelor pentru cei aproape 3 GW de energie regenerabilă, solar şi vânt, prin PNRR, pentru că a fost o suprascriere de proiecte. Ne dorim ca până în 2027 să avem 10 GW de energie regenerabilă”, a declarat Virgil Popescu, la Forumul Energiei, la Financial Intelligence.

În paralel, ministrul Energiei doreşte ca, împreună cu ANRE, să discute cu toţi distribuitorii în aşa fel încât să fie prioritizate investiţiile acestora pentru a putea prelua în sistemul de distribuţie de energie electrică cât mai multă energie regenerabilă.

“Prosumerii au crescut foarte mult şi este un lucru extraordinar de bun. Într-o informare a Transelectrica, care ne-a venit ieri, vorbim de aproape 660 de MW instalaţi de prosumeri în reţea. Gândiţi-vă, de la modificarea legislaţiei, din decembrie 2021, pe care am făcut-o, practic este o explozie – şi este un lucru îmbucurător. Oamenii au înţeles că a deveni prosumer este un lucru extraordinar, îţi scad costurile şi 660 de MW puşi în 2 ani de zile, practic cu bucăţele mici, cu cantităţi mici de producţie de energie electrică, este un lucru foarte bun”, a mai spus Virgil Popescu, la conferința Financial Intelligence.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *