Mircea Man, Vicepreședinte ANRE: Să definim clar ce este Prosumatorul. Dacă este autoconsum, așa să fie!

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Esential Mircea Man, Vicepreședinte ANRE: Să definim clar ce este Prosumatorul. Dacă este autoconsum, așa să fie!

“Să definim clar ce este Prosumatorul. Dacă este autoconsum, așa să fie! Modificările aduse legii energiei și gazelor naturale în Parlament aduc noi elemente, care trebuie analizate, discutate la modul serios. Este absolut necesar ca sistemele de distribuție să facă față provocărilor”, a declarat Mircea Man, Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, în cadrul Forumului de Securitate Cibernetică, organizat de Distribuție Energie Electrică România, la Cluj.

Dacă nu găsim resurse pentru investițiile necesare în rețelele de distribuție, nu vom reuși să facem față provocărilor, a spus Man.

ANRE este aproape de final cu o metodologie de aprobare a tarifelor pentru următorul ciclu de reglementare, care nu are legătură cu anul electoral, şi se vor lua în calcul şi motivaţiile pe care le aduc operatorii, a anunțat Mircea Man, subliniind că siguranţa reţelelor, investiţiile care trebuie făcute şi tot ce înseamnă o bună funcţionare sunt prioritare pentru ANRE şi analiza pe care o face “sigur o să se aplece şi asupra acestor chestiuni”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *