Monsson, premieră mondială: Stație de desalinizare prin osmoză inversă în Qatar, alimentată din surse regenerabile de energie

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Monsson, premieră mondială: Stație de desalinizare prin osmoză inversă în Qatar, alimentată din surse regenerabile de energie

Monsson Middle-East, companie din grupul Monsson, a lansat în premieră mondială, în Qatar, prima stație de desalinizare prin osmoză inversă, alimentată cu surse regenerabile de energie şi complet automatizată.

Astfel, Monsson își menține planul de extindere la nivel global și se dedică promovării energiilor regenerabile, asigurând energie curată și sursă de apă pentru viitor, susțin reprezentanții companiei.

Dna Ambasador a Suediei in Qatar

„Experienţa noastră vastă în găsirea soluţiilor adaptate schimbărilor climatice ne-a condus către dezvoltarea acestei tehnologii şi suntem încântaţi să o împărtăşim cu Qatar. Aceasta este soluţia noastră pentru a veni în întâmpinarea ţărilor preocupate de diminuarea rezervelor de combustibili fosili. În Qatar, obiectivul după care ne ghidăm este acela de a găsi soluţii tehnice pentru producerea apei potabile într-un mod durabil, care să nu depindă de energia produsă de combustibilii fosili. Lucrând în tandem cu natura, am găsit soluţia. Lansarea proiectului în Qatar reprezintă piatra de temelie pentru viitor. Sperăm să răspândim această tehnologie în întreaga regiune cât şi în alte ţări unde apa potabilă reprezintă o reală problemă”,  a afirmat Sebastian Enache, Director de dezvoltare Monsson.

Beneficiarul proiectului, Ali Hussain Al-Sada a declarat: “Staţia de desalinare alimentată cu energie din surse regenerabile este un proiect revoluţionar în Qatar ce oferă apă proaspătă (desalinizată) cu costuri reduse de energie şi consum. Credem că aceasta este calea de urmat şi soluţia perfectă pentru a face faţă cererii crescute de energie fără să utilizăm însă resursele preţioase de combustibil fosil. Obiectivul nostru este să ne bazăm pe forţa naturii pentru a crea energie electrică consistentă şi durabilă.”

Soluţia Monsson

Noua staţie de desalinare are numeroase avantaje faţă de staţiile tradiţionale. Aceasta permite producerea apei potabile cu costuri mai mici comparativ cu cele ale apei achiziţionate local. Ca rezultat imediat, zonele izolate pot fi aprovizionate cu energie electrică si apă potabilă la costuri rezonabile. Tehnologia se poate aplica în orice zonă aridă de deşert cu acces la apă sărată. Energia electrică produsă se utilizează pentru desalinare şi alţi consumatori locali, iar excesul se injectează în reţeaua naţională. În completarea acestei tehnologii, Monsson a dezvoltat, împreună cu parteneri olandezi, un concept de seră ce poate funcţiona eficient în zone aride, deşertice, producând legume pe toată perioada anului, la o treime din costurile actuale, datorită proiectării speciale, ce conduce la consumuri reduse de apă şi energie. Sistemul este complet automatizat, cu funcţii de comandă şi control de la distanţă. Instalaţia reprezintă un progres revoluţionar în desalinare, asigurând eficienţă şi o reducere semnificativă a costurilor. Tehnologia implementată poate fi o soluție de viitor în obtinerea apei potabile şi energiei sustenabile, atât în Qatar cât şi în restul zonelor deşertice de pe mapamond.

Monsson s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004 și a devenit în timp un important dezvoltator de parcuri eoliene, astăzi având în portofoliul său peste 7 GW de proiecte în peste 15 țări. Cu peste 500 de angajați de specialitate, Monsson se consideră o companie cu soluţii complete în domeniul energiei. Lucrând în colaborare cu partenerii săi globali, gama de servicii oferite de Monsson include: Cercetare și Dezvoltare, Proiecte de Energie Regenerabilă, Stații de desalinare alimentate cu energie din surse regenerabile, Proiecte de energie hibrid, Consultanţă şi Training.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *