Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica

Moody’s Investors Service a revizuit în creștere ratingul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, de la „Ba2” la „Ba1”. Perspectiva asociată este stabilă, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară. Moody’s a îmbunătățit şi ratingul pentru soliditate financiară de la „b1” la „ba2”, perspectiva asociată fiind stabilă.

transelectrica

Ratingul „Ba1” reflectă îmbunătățirea profilului de risc al Transelectrica, asociată cu poziția sa de monopol și profilul financiar solid, cu un nivel modest al datoriei. Totuși, ratingul rămâne constrâns de expunerea companiei la riscurile valutare din cauza datoriei sale denominată în valută, avertizează agenția. Perspectiva stabilă asociată ratingurilor Transelectrica reflectă așteptările Moody’s că firma va continua să opereze cu un profit financiar corespunzător actualului rating.

Revizuirea în creștere reflectă îmbunătățirea profilului financiar, ținând cont de schimbările pachetului financiar acceptat pentru companie și de îmbunătățirea lichidităților. Datorită gradului de îndatorare scăzut al Transelectrica, Moody’s se așteaptă ca societatea să-și mențină profilul de creditare robust cel puțin până la încheierea actualului ciclu de reglementare, la 30 iunie 2019.

Transelectrica a obținut anul trecut un profit net de 366 milioane de lei, cu 2,5% mai mare față de cel din 2014, de 358 milioane de lei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *