Nevoia de informare! Sondaj: Jumătate dintre români nu au auzit de procesul de liberalizare a pieţei gazelor, care va avea loc la 1 iulie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Nevoia de informare! Sondaj: Jumătate dintre români nu au auzit de procesul de liberalizare a pieţei gazelor, care va avea loc la 1 iulie

Jumătate dintre români nu au auzit de procesul de liberalizare a pieţei gazelor, care va avea loc la 1 iulie, potrivit unui sondaj INSCOP Research, ce face parte din cea de-a doua ediţie a „Barometrului Securităţii Energetice” din România. Evenimentul a fost organizat de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI), prin Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS).

La momentul efectuării sondajului (sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie), mai puţin de jumătate dintre români (48,8%) declarau că au auzit de faptul că piaţa de gaze naturale va fi liberalizată începând cu 1 iulie 2020, în timp ce 50,2% nu au auzit, iar 1% nu a oferit un răspuns, scrie Agerpres. Respondenţii cu vârsta de peste 45 de ani, cei cu educaţie mai ridicată, locuitorii din Bucureşti şi urbanul mare, din regiunile Nord-Vest şi Bucureşti Ilfov au declarat că au auzit de liberalizarea pieţei de gaze naturale într-o proporţie mai mare decât celelalte categorii.

Totodată, 38% dintre români iau în considerare posibilitatea de a-şi schimba actualul furnizor de gaze naturale dacă vor primi o ofertă mai bună din partea altui furnizor, în timp ce 27,9% resping această posibilitate. 30,8% declară că nu sunt conectaţi la reţea. Nu ştiu sau nu răspund 3,3%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *