nextE se dezvoltă pe piața de energie regenerabilă din România cu un model inovator de businees – Energy as a Service (EaaS)

Publicat pe Categorii Eolian, Esential, Flux energetic, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Regenerabile Eolian nextE se dezvoltă pe piața de energie regenerabilă din România cu un model inovator de businees – Energy as a Service (EaaS)
  • Consumatorii industriali și comerciali au acces la energie regenerabilă din capacități de generare din sursă solară fotovoltaică cu zero cost de investiție, fără riscuri de performanță și riscuri operaţionale, on-site și off-site, cu structuri contractuale inovatoare, pe termen lung

nextE,companie de energie regenerabilă care funcționează în regim de Producător Independent de Energie (IPP), anunță continuarea planurilor sale de investiții și dezvoltare care confirmă viziunea sa asupra energiei ca serviciu – Energy as a Service (EaaS).

Potrivit unui comunicat al companiei, opțiunea de implementare EaaS (Energy as a Service) presupune producția energiei electrice într-o centrală fotovoltaică construită, finanțată, deținută și utilizată de către nextE, în locațiile de consum ale clientului sau în locații externe față de locaţiile de consum ale clientului. Acest model de business asigură beneficiul maxim de consum al clienților din surse regenerabile, la cel mai bun cost de producție a energiei electrice, susțin reprezentanții nextE.

În acest model de dezvoltare, clienții nextE, consumatorii industriali și comerciali, au acces la energie regenerabilă din capacități de generare din sursă solară fotovoltaică cu zero cost de investiție, fără riscuri de performanță și riscuri operaţionale, on-site și off-site, cu structuri contractuale inovatoare, pe termen lung.

„În acești doi ani de la înființare, nextE și-a validat modelul de business, acumulând expertiză și echipe proprii pentru implementarea la scară largă a infrastructurii de energie solară, de la dezvoltarea, construirea și punerea în funcțiune, până la exploatarea tehnică și comercială a surselor RES (Renewable Energy Sources). Modelul inovator de business, tehnologiile de ultimă generație și configurația organizațională dedicată sunt concepute special pentru a asigura clienților business aprovizionarea cu energie sustenabilă și la costuri predictibile, un factor critic în planificarea strategică pe termen lung a afacerilor acestora,” a declarat Daniel Husaru, Co-Fondator & Co-CEO Energy Markets, nextE.

Compania a înregistrat venituri de peste 8 milioane RON și investiții de capital din surse proprii de peste 20 mililioane RON în 2022, iar pentru anul 2023 estimează triplarea veniturilor. În 2023, nextE va pune în funcțiune 22,3 MWp și are în implementare alte capacități de energie regenerabilă de 64,3 MWp.

Producția de energie electrică generată este livrată către clientul final, asigurând companiilor nu doar independență energetică și stabilitate pe termen lung, dar mai ales reducerea costului cu energia electrică, și nu în ultimul rând scăderea amprentei de CO2.

Clienții nextE sunt pe de o parte companiile care au o strategie de dezvoltare sustenabilă și dezvoltă un parteneriat cu nextE, pentru a avea un consum de energie electrică din surse regenerabile, cu zero cost de investiție, fără riscuri de performanță și riscuri operaţionale, iar pe de altă parte alți producători de energie regenerabilă care vor să obțină beneficiile maxime din investiția lor, printr-un parteneriat pe termen lung cu nextE. În același timp, prin diviziile de EPC și AM, nextE oferă servicii complete, de la infrastructură, la exploatarea tehnică și comercială.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *