NIS Petrol reia prospecţiunile în perimetrul Priam,Timiş

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic NIS Petrol reia prospecţiunile în perimetrul Priam,Timiş

NIS Petrol, subsidiara locală a diviziei din Serbia a Gazprom Neft, anunţă reluarea operaţiunilor de prospectare în perimetrul EX-7 Periam din judeţul Timiş, potrivit unui comunicat al companiei.

„În vederea finalizării obligaţiilor cu privire la achiziţia de date seismice şi pentru perimetrul EX-7 Periam, NIS Petrol, prin intermediul Naftagas Oilfield Service, va relua lucrările pe o suprafaţă de aproximativ 150 kilometrii pătraţi, în vecinătatea localităţilor Beba Veche, Cherestur şi Dudeştii Vechi, zonă în care compania a semnat acorduri cu fermierii”, se precizează în comunicat.

Suprafaţa ce va fi prospectată anul acesta, la care se adaugă cea pe care s-a efectuat deja achiziţia de date anul trecut, va acoperi 78% din totalul programul asumat de către NIS Petrol. Finalizarea operaţiunilor pe aria rămasă depinde de modul în care vor fi soluţionate amiabil sau pe cale legală exercitarea drepturilor NIS Petrol consfinţite de legea petrolului, afirmă reprezentanţii companiei.

„Mulţumim autorităţilor locale din judeţul Timiş pentru sprijinul acordat. Suntem deschişi spre dialog cu comunităţile locale şi cu activităţi de mediu din zonă, pentru a le oferi cele mai corecte informaţii despre operaţiunile companiei noastre. În contextul actual al scăderii drastice a preţului petrolului, NIS Petrol îşi reafirmă intenţia de investi pe termen lung în România. Aceste planuri vizează continuarea etapelor în derulare şi a celor ulterioare ale operaţiunilor de prospectare şi identificare a zăcămintelor petroliere şi de gaze naturale în perimetrele în care compania este parte a acordurilor petroliere semnate cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale”, au adăgat oficialii companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.