Noi amenzi pentru manipularea pieței energiei. Se așteaptă anunțul oficial al ANRE. Reacții de la Nova Power&Gas și Tinmar

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Actual Flux energetic Noi amenzi pentru manipularea pieței energiei. Se așteaptă anunțul oficial al ANRE. Reacții de la Nova Power&Gas și Tinmar

Înainte de a anunța ANRE oficial că a aplicat noi amenzi, unii furnizori de energie reacționează tranșant și transmit puncte de vedere în presă.

Potrivit informațiilor publicate de către Hotnews, în urma unor investigații, ANRE ar fi amendat patru furnizori de energie electrică pe motiv că au manipulat piața energiei electrice.

Nova Power&Gas și Tinmar se apără și transmit că își vor demonstra nevinovăția în instanță.

Samar Ioniță, Director General Nova Power & Gas, declară; „Nova Power & Gas este o companie privată cu capital integral românesc, care are în centrul strategiei sale de business consumatorul din România și investițiile în energie regenerabilă. În ultimii ani, Nova Power & Gas a oferit consumatorilor printre cele mai mici prețuri din piață, atât la gaze naturale, cât și la energie electrică. Suntem surprinși de concluziile ANRE în ceea ce ne privește, în condițiile în care Nova a respectat pe deplin toate regulile pieței. Vom furniza în continuare toate datele și informațiile necesare pentru a ne demonstra nevinovăția în fața autorităților și a instanțelor competente”.

Tinmar a transmis Financial Inteligence un punct de vedere: “Investigația a fost demarată ca urmare a unei sesizări efectuate de OPCOM prin intermediul unui raport de tranzacții suspecte. Subliniem însă că acest tip de sesizare este emis în mod automat de OPCOM pe baza unor algoritmi şi nu reprezintă o incriminare, ci doar ridică suspiciuni (ce pot fi confirmate sau nu pe parcursul investigației) şi, pe cale de consecință, impune efectuarea unei analize pentru verificarea contextului tranzacțiilor semnalate. O astfel de analiză, dacă ar fi fost efectuată corespunzător de către echipa de investigație, ar fi dus la concluzia inexistenței vreunei încălcări a legii.

Investigaţia a vizat tranzacţii desfăşurate pe piata PC-OTC , piaţă anonimă pe care participanţii la piaţă nu cunosc cu cine tranzacţionează până la încheierea sesiunii de tranzacţionare când sunt anunţaţi de către OPCOM care este partea contractantă pentru fiecare tranzacţie în parte. Vom dovedi în instanţă că însăşi modul de organizare a pieţei face imposibilă o eventuală înţelegere între participanţii la piaţă”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *