Noile câştiguri ale conducerii Electrica. Cu voia CA, directorul general poate încasa 10.000 euro lunar, iar directorii executivi – câte 9.000 euro

Publicat pe Categorii Actual, Esential
Prima Pagina Actual Esential Noile câştiguri ale conducerii Electrica. Cu voia CA, directorul general poate încasa 10.000 euro lunar, iar directorii executivi – câte 9.000 euro

• Şefii Electrica au dreptul şi la remuneraţii anuale,funcţie de performanţe
• Membrii CA primesc 3.000 euro lunar fiecare şi câte un comision de 1.000 euro pe şedinţă
• Noile propuneri aparţin consultantului juridic AT Kearney

Membrii Consiliului de Administraţie al societăţii Electrica vor fi remuneraţi lunar cu 3.000 de Euro brut fiecare. Remuneraţia lunară fixă se va plăti la sfârşitul fiecărei luni în care Consiliul de Administraţie şi-a desfăşurat activitatea. Pe lângă aceasta, administratorii neexcutivi vor primi câte un comision de participare per şedinţă de 1.000 Euro brut. Plata comisionului se va face atât pentru participarea fizică la o şedinţă, cât şi pentru participarea prin conferinţa audio-video sau doar audio, considerată validă şi eligibilă, potrivit unui document consultat de InvesTenergy.

La solicitarea BERD, AT Kearney – consultant juridic reputabil a prezentat Consiliului de Administraţie o nouă propunere de contract de servicii pentru administratorii neexecutivi, în conformitate cu bunele practici şi standarde. Membrii CA Electrica au avizat remuneraţia cuvenită, aceasta urmând să fie aprobată de acţionarii companiei în şedinţa de luna viitoare.

Victor Cionga este Preşedintele Consiliului de Administraţie, ceilalţi membri fiind: Arielle Malard de Rothschild, Michael Boersma, Cristian Busu şi Victor Vlad Grigorescu.

Şi directorii Electrica, care au contracte de mandat, vor primi câte o remuneraţie lunară fixă, o remuneraţie variabilă anuală în funcţie de atingerea obiectivelor de performanţă şi un pachet de opţiuni pe acţiuni virtuale (denumite“OAVT”).

ioan-rosca-electrica

Astfel, directorul general al Electrica, Ioan Roşca,va primi o remuneraţie lunară fixă cuprinsă între 7.000 şi 10.000 Euro brut. Suma finală urmează să fie stabilită de Consiliul de Administraţie după aprobarea AGA a limitelor generale a remuneraţiilor propuse de consultantul juridic. Roşca mai are dreptul la o remuneraţie variabilă anuală în funcţie de atingerea obiectivelor de performanţă, care va fi cuprinsă între 30% şi 50% din remuneraţia anuală fixă. Consiliul de Administraţie va stabili, la începutul fiecărui an, obiectivele de performanţă ale directorului general, pe baza recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare.

La începutul mandatului, directorul general va primi un pachet de OAVT, cu o valoare cuprinsă între 150% şi 200% din remuneraţia anuală fixă. Pachetul de OAVT constă într-un număr de acţiuni virtuale Electrica SA care, prin preţul lor mediu ponderat de tranzacţionare pe piaţa BVB în ultimele 3 luni anterior momentului acordării, au o valoare însumată egală cu valoarea procentului din remuneraţia anuală fixă decisă (între 150% şi 200%), se precizează într-un document ce urmează a fi supus aprobării acţionarilor.

Directorii Executivi ai Electrica ( 9 persoane) vor primi fiecare o remuneraţie lunară fixă cuprinsă între 5.500 si 9.000 euro brut, suma urmând să fie stabilită tot de Consiliul de Administraţie. La aceasta se adaugă un bonus anual cuprins între 15% si 40% din remuneraţia anuală fixă pentru fiecare director executiv. Totodată, aceştia au dreptul la un pachet de OAVT, cuprinsă între 60% si 160% din remuneraţia anuală fixă.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *