Nou Consiliu de Administrație pe 4 ani la Electrica. Fostul președinte ANRE, Dumitru Chiriță, numit administrator

Publicat pe Categorii Business, Esential, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Actual Esential Nou Consiliu de Administrație pe 4 ani la Electrica. Fostul președinte ANRE, Dumitru Chiriță, numit administrator

Acționarii Electrica au ales astăzi, 26.01.2024, un nou Consiliu de Administrație, pe patru ani, prin aplicarea metodei votului cumulativ, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Noi administratori intrați în CA sunt Dumitru Chiriță, Georgiana Bogasievici și Marian-Cristian Mocanu.

Dumitru Chiriță, fost președinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, a fost propus administrator la Electrica de către acționarul Statul Roman, reprezentat de Ministerul Energiei. A fost președinte ANRE în perioada octombrie 2017 – aprilie 2023, fost vicepreședinte Comisia de Industrii și servicii, Camera Deputaților, perioada 2012 – 2017.

Georgiana Bogasievici, propusă de acționarul Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie S.A. Este membru în Consiliul de Administrație Apa Canal Ilfov SA, șef birou protocol Consiliul Județean Ilfov.

Marian Cristian Mocanu, propus de către acționarul Marian Cristian Mocanu. De profesie avocat , liber profesionist, practică privată, SCA Gavrila Mocanu & GM Restructuring IPURL.

Din noul CA al Electrica, un jucător-cheie pe piața de distribuție și furnizare a energiei electrice din România, precum și unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul serviciilor energetice, fac parte: Ion-Cosmin Petrescu, Dumitru Chiriță, Georgiana Bogasievici, Dragoș-Valentin Neacșu, Adrian-Florin Lotrean, Marian-Cristian Mocanu, Valentina-Elena Siclovan.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *