Nou șef la Enel România: Georgios Stassis. Toni Volpe părăsește grupul italian

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Nou șef la Enel România: Georgios Stassis. Toni Volpe părăsește grupul italian
  • Mandatul lui Toni Volpe la cârma Enel România a fost unul dificil: în anul 2014, când a preluat conducerea, s-a anunţat vânzarea activelor companiei. În același an a fost și scandalul legat de dubla facturare a certificatelor verzi,  când Enel România a fost în vizorul DNA

După 12 ani petrecuți în grupul Enel, Toni Volpe părăsește corabia. Noul Country Manager care îl înlocuiește este Georgios Stassis. Acesta va conduce operațiunile Enel din România, venind de pe poziția de șef al regiunii Europa și Egipt a Enel Green Power. Schimbarea va intra în vigoare până la finalul lunii februarie, anunță Enel România.

georgios_stassis_00378900

Georgios Stassis, Director General Enel România

Stassis face parte din Grupul Enel din anul 2007 și, în calitate de șef al regiunii Europa de Est și Egipt a Enel Green Power (EGP), conduce în prezent operațiunile EGP din Grecia, Bulgaria, România, Turcia și Egipt.

Înainte de a se alătura EGP, Georgios Stassis a deținut poziția de Director Executiv Proiecte Strategice și Achiziții, precum și pe cea de membru în comitetul executiv de management al Tellas Telecom, cel mai mare operator alternativ de telecom din Grecia. Stassis este afiliat la mai multe organizații non-profit, inclusiv ca membru al consiliului director al mai multor instituții și asociații de regenerabile din zona Balcani și Orientul Mijlociu.

Georgios Stassis este absolvent al facultății de Inginerie Civilă din cadrul Universității Kingston din Marea Britanie, deținând totodată și un master în Managementul Construcțiilor în cadrul aceleiași universități.

Grupul Enel îi mulțumește lui Toni Volpe pentru realizările sale, cât și pentru profesionalismul și dedicarea demonstrate în cei aproape 12 ani de petrecuți în Grupul Enel, timp în care a deținut numeroase poziții executive, se precizează într-un comunicat al societății.

Mandatul lui Toni Volpe la cârma Enel România a fost unul dificil: în anul 2014, când a preluat conducerea, s-a anunţat vânzarea activelor companiei. În același an a fost și scandalul legat de dubla facturare a certificatelor verzi,  când Enel România a fost în vizorul DNA.

Înainte de preluarea șefiei Enel România, Volpe a fost, între 2011 și 2014, director planificare resurse umane, compensaţii, dezvoltare, instruire şi recrutare la nivel de grup. Din 2005 până în 2011 a fost country manager în America de Nord pentru Enel Green Power (EGP). Anterior, Toni Volpe a lucrat în departamentul pentru strategie corporativă al Enel.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *