Noua casă solară EFdeN Signature este pregătită pentru competiția internațională Solar Decathlon Middle East 2018, Dubai, în noiembrie. Poate fi vizitată în parcarea Băneasa Shopping City

Publicat pe Categorii Energie, Evenimente, Info Consumatori, Regenerabile
Prima Pagina Info Info Consumatori Noua casă solară EFdeN Signature este pregătită pentru competiția internațională Solar Decathlon Middle East 2018, Dubai, în noiembrie. Poate fi vizitată în parcarea Băneasa Shopping City

Echipa EFdeN, cu implicarea a peste 200 de studenți, anunță finalizarea noii case solare EFdeN Signature. Deschiderea casei care  va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon Middle East 2018, Dubai, în noiembrie, va avea loc mâine, 25 iulie, în parcarea Băneasa Shopping City, Șoseaua București – Ploiești .

Cu un design modern, eficientă energetic, inteligentă și automatizată, casa este proiectată și construită de o echipă interdisciplinară formată majoritar din studenți, fiind rezultatul muncii de un an și jumătate.

La evenimentul de deschidere vor fi prezenți, în calitate de Speakeri: un reprezentant al Președinției României; David Schlaefer, Deputy Chief Of Mission, U.S. Embassy Romania; Prof. univ. dr. ing. Radu Văcăreanu, Rector Universitatea Tehnică de Construcții București; Prof. dr. arh. Marian Moiceanu, Rector Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”; Loredana Modoran, Project Manager – Corporate Communication, ENGIE; Daniela Matei,  PR Manager, Băneasa Shopping City; Gabriela Tudorache, Manager Resurse Umane și Comunicare, VINCI Energies Group

Echipa EFdeN va prezenta povestea asamblării noii case, tehnologiile utilizate și care sunt planurile pentru următoarea perioadă.

Utilizatorul casei EFdeN Signature va putea controla iluminatul, temperatura, sistemul de deschidere a ușii și o parte dintre electrocasnice prin intermediul unei aplicații, inclusiv atunci când acesta este plecat de acasă

Având o amprentă de 147 mp, locuința EFdeN Signature este inovatoare prin soluțiile propuse la probleme caselor din prezent. Casa este specială prin îmbrățisarea conceptului de “casă în casă”. Astfel, cel mai evident element al casei este structura exterioară, un “shell” (carapace) ce umbrește un spațiu de relaxare în aer liber, asigurând în același timp o luminozitate optimă în casă. De asemenea, EFdeN Signature este o casă inteligentă, sistemele electrice și mecanice fiind controlate de către o soluție de automatizare dezvoltată de către voluntarii EFdeN împreună cu partenerii proiectului.

Foto:Fresh View

Solar Decathlon este cea mai importantă competiție de locuințe sustenabile din lume și a luat naștere în 2011 în Statele Unite ale Americii. În 2012, echipa PRISPA a fost prima echipă din România calificată la Solar Decathlon (ediția Madrid), iar în 2014 echipa EFdeN a participat la ediția Versailles cu casa care acum este Primul Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România. Până în prezent, echipa EFdeN a câștigat 23 de premii.

Anul acesta, competiția se desfășoară pentru prima dată în Orientul Mijlociu. 21 de echipe din 16 țări de pe 4 continente concurează în funcție de 10 probe interdisciplinare, monitorizate sau jurizate, de la arhitectură, inginerie, eficiență energetică și până la comunicare, inovație sau sustenabilitate. Echipa EFdeN se numără din nou printre cele calificate în competiție, de data aceasta cu proiectul EFdeN Signature – o casă sustenabilă și adaptabilă stilului de viață și culturii utilizatorului, care poate fi amplasată atât în contextul climatic arid al Orientului Mijlociu, cât și într-un climat temperat continental precum cel din România. Principale provocări în dezvoltarea casei țin de temperaturile foarte mari, furtunile de nisip și umiditatea ridicată, specifice Orientului Mijlociu.

‘’Ne bucurăm că reprezentăm România din nou la cea mai importantă competiție de profil din lume. Mulțumim universităților, companiilor și tuturor partenerilor implicați în EFdeN, deoarece cu ajutorul lor contribuim la o Românie mai responsabilă, la un mediu construit mai sustenabil și la educația tinerilor din România. Pentru participarea la competiția din Dubai am reușit să asigurăm deja 50% din resursele necesare. Căutăm în continuare parteneri care să se alăture misiunii noastre de a face România mai sustenabilă și de a contribui la procesul educațional al tinerilor’’, a declarat Mihai Toader-Pasti, Manager General și Co-fondator EFdeN.

Locuința EFdeN Signature este dezvoltată de o echipă multidisciplinară formată din 70 de studenți de la Universitatea de Construcții, Universitatea de Arhitectură și de la alte trei universități, ce lucrează împreună pentru a realiza o casă cu un grad ridicat de calitate, confort și performanță.

Sunt așteptați să viziteze EFdeN Signature toți cei direct interesați de locuințe solare, tehnologii și soluții de eficientizare energetică, producție de energie solară și reducere a impactului negativ asupra mediului. „Utilizarea surselor alternative de energie, a tehnologiilor integrate de smart home şi smart city precum şi a soluțiilor inovatoare de eficienţă energetică sunt parte din core-business-ul ENGIE. Astfel, alături de echipa EFdeN, contribuim cu cele mai inovatoare soluţii energetice la dezvoltarea casei viitorului”, a declarat Amalia Anghel, Șef Serviciu Comunicare Corporate, ENGIE Romania, partenerul principal al proiectului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *