Noua centrală de la Iernut: Se negociază finnațarea

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Noua centrală de la Iernut: Se negociază finnațarea

La începutul acestui an, Ministerul Energiei a aprobat cererea depusă de Romgaz privind finanţarea din Planul Naţional de Investiţii a unei noi centrale pe gaze la Iernut. Astfel, în perioada următoare se va derula procesul de negociere între Romgaz şi Ministerul Energiei cu privire la clauzele contractului de finanţare şi graficul cererilor de rambursare (care include sumele estimative de rambursat şi data depunerii cererilor de rambursare), a anunțat .Bela Balazs, director al Departamentului de Management al Energiei din cadrul Romgaz, la o conferință de specialitate.

Acesta a prezentat proiectul noii centrale termo-electrice de la Iernut, o investiţie ce urmează să fie finalizată în 36 de luni. ‘Sucursala de la Iernut a fost preluată printr-o dare în plată de la Electrocentrale în anul 2013. La momentul predării existau cinci instalaţii de ardere. Centrala Termo-Electrică de la Iernut funcţionează pe baza autorizaţiei de mediu obţinută în data de 27 martie 2014. Strategiile noastre cu privire la direcţiile principale în domeniul energetic a fost consolidarea pe pieţele de energie electrică şi pe piaţa de furnizare a energiei electrice. Am considerat că trebuie să analizăm aceste probleme care au dus la decizia de retehnologizare a acestei centrale de la Iernut. Am ajuns la concluzia că există un procent de 15-20% care înseamnă creşterea eficienţei energetice. După analizarea tuturor posibilităţilor şi după doi ani de zile s-a hotărât dezvoltarea acestei sucursale prin realizarea noii centrale termoelectrice la Iernut. Preţul contractului este de 269 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 36 de luni’, a spus Bela Balasz, citat de Agerpres.

Producătorul naţional de gaze, Romgaz, a semnat, în data de 1 noiembrie 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *