Nouă echipă de conducere la Eurelectric: Leonhard Birnbaum, CEO E.ON – Președinte, Georgios Stassis, CEO al PPC și Markus Rauramo, CEO al Fortum – Vicepreședinți. Apel puternic pentru o accelerare radicală a electrificării

Publicat pe Categorii Business, Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Esential Nouă echipă de conducere la Eurelectric: Leonhard Birnbaum, CEO E.ON – Președinte, Georgios Stassis, CEO al PPC și Markus Rauramo, CEO al Fortum – Vicepreședinți. Apel puternic pentru o accelerare radicală a electrificării
  • Consolidarea rețelelor electrice, regândirea securității aprovizionării Europei și asigurarea unor condiții adecvate de investiții vor fi cele trei priorități cheie
  • Leonhard Birnbaum: Factorii de decizie și autoritățile de reglementare trebuie să dea un impuls puternic agendei verzi și să sprijine electrificarea. Controlul simplu al costurilor nu mai este o opțiune, iar Eurelectric va transmite acest mesaj cu voce tare și clar la Bruxelles și nu numai

Începând de astîzi, 19 iunie, Leonhard Birnbaum – CEO al E.ON – preia frâiele Eurelectric, asociația care reprezintă industria europeană de electricitate, la Bruxelles.

Alături de vicepreședinții Markus Rauramo – CEO al Fortum – și Georgios Stassis – CEO al PPC –, președintele Leonard Birnbaum face un apel puternic pentru a pune în aplicare factorii necesari pentru o accelerare radicală a electrificării într-un moment în care Europa trebuie să-și accelereze decarbonizarea și să-și asigure suveranitatea energetică.

Consolidarea rețelelor electrice, regândirea securității aprovizionării Europei și asigurarea unor condiții adecvate de investiții vor fi cele trei priorități-cheie ale echipei de conducere a Eurelectric.

Peisajul energetic global se schimbă radical. Războiul din Ucraina, șantajul energetic deschis al Rusiei și politicile industriale agresive la nivel mondial au pus coeziunea politică, economică și socială a UE sub stres puternic. Obținerea neutralității carbonului și a autonomiei energetice necesită schimbarea vitezelor pentru a accelera electrificarea curată și regenerabilă. O prioritate de top în acest sens este extinderea și digitalizarea infrastructurii electrice. Până în 2030, 50% din liniile de joasă tensiune ale Europei vor avea peste 40 de ani, cu mult peste mijlocul duratei de viață și vor trebui să gestioneze cantități considerabile de surse regenerabile, pompe de căldură și vehicule electrice. Conectarea a 650 GW suplimentari până în 2030 rămâne o provocare de neconceput fără o rețea modernizată, rezistentă și energie curată flexibilă.

„Marea transformare a economiei și societății noastre are loc în rețelele electrice. Trebuie să acordăm prioritate de urgență creșterii și digitalizării infrastructurii noastre pentru a le permite consumatorilor să profite de avantajele proprietăților flexibilități și să asigurăm accesul la energie electrică curată și fiabilă. Factorii de decizie și autoritățile de reglementare trebuie să dea un impuls puternic agendei verzi și să sprijine electrificarea. Controlul simplu al costurilor nu mai este o opțiune, iar Eurelectric va transmite acest mesaj cu voce tare și clar la Bruxelles și nu numai” , afirmă Leonhard Birnbaum.

Dincolo de realizarea infrastructurii potrivite, atacurile cibernetice mai frecvente, amenințările militare și evenimentele meteorologice extreme, se solicită UE să-și regândească securitatea aprovizionării în coordonare cu politica sa industrială și externă. Vicepreședintele Georgios Stassis a continuat: „Sectorul energetic este în fruntea transformării energetice în curs de desfășurare și ne așteaptă două provocări: amploarea și ritmul. Pentru a furniza energie electrică fiabilă și accesibilă consumatorilor, în timp ce ne atingem obiectivele climatice, avem nevoie de un sistem rezistent. structură a pieței de energie electrică care stimulează investițiile și reduce riscul unor viitoare creșteri ale prețurilor”.

Noua echipă a Președinției Eurelectric va continua să promoveze un consens larg în industrie, să caute un teren comun cu consumatorii noștri de toate dimensiunile și să se angajeze într-un dialog structurat cu factorii de decizie. Pentru a-și susține viziunea, noua echipă de conducere va iniția cercetări de ultimă oră în domeniile rețelei și securității aprovizionării pentru a informa dezbaterea și a sprijini factorii de decizie în încercarea lor de a face față noilor provocări.

Eurelectric reprezintă interesele industriei electrice europene. Cu membri în peste 30 de țări europene, asociația vorbește în numele a peste 3.500 de companii din producția, distribuția și furnizarea de energie electrică, care angajează direct 970.000 de oameni și au o cifră de afaceri de 627 de miliarde de euro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *