Ultima oră: Noua lege a energiei regenerabile, adoptată în plenul Camerei Deputaților

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Ultima oră: Noua lege a energiei regenerabile, adoptată în plenul Camerei Deputaților

Camera Deputaților a adoptat, prin vot final, marți, 26 iunie, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2017 privind modificarea şi completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.

Adoptat de Senat în urmă cu un an,  proiectul de lege a fost îndelung dezbătut în Comisia de industrii și servicii a Camerei Deputaților. Raportul comun al Comisiei pentru industrii şi Comisiei pentru mediu a fost adoptat pe 19.06.2018. Deputații celor 2 comisii propun plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de lege, în procedură de urgență, cu o serie de amendamente admise, menite să sprijine producătorii de energie din surse regenerabile.

Citește și: Noua lege pentru regenerabili intră la vot în Plenul Camerei Deputaților săptămâna viitoare. Noi modificări pe ultima sută de metri: să fie bine și pentru cei mari, nu doar pentru cei mici!

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, totodată, modificările şi completările Legii nr. 220/2008 care permit consumatorilor casnici să-şi instaleze tehnologie regenerabilă şi să vândă energie în sistem fără a plăti taxe  și impozite.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Ultima oră: Noua lege a energiei regenerabile, adoptată în plenul Camerei Deputaților”

  1. Domnilor si Doamnelor,
    Felicitari…..iata ca se poate…..mai ramane si ANRE sa fie de acord…..este o institutie Stat IN Stat…..o sa stabilesaca normele de aplicare in 2020
    . ing Ioan Alecu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.