Nuclearelectrica a înființat Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara SRL. Pentru prelucrarea combustibililor nucleari

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Nuclearelectrica a înființat Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara SRL. Pentru prelucrarea combustibililor nucleari

Societatea Nationala Nuclearelectrica anunță înființarea filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara SRL.

Ca urmare a încheierii intre SN Nuclearelectrica SA (SNN) si Compania Națională a Uraniului (CNU) a contractului de vânzare-cumpărare a unor active din cadrul liniei de procesare a concentratului de uraniu de la Sucursala Feldioara a CNU, în data de 18.03.2021, prin Hotararea AGA nr. 4/05.04.2021, a fost aprobată înființarea unei filiale integral deținute de SNN, in calitate de asociat unic, filiala care va avea ca principal obiect de activitate Prelucrarea Combustibililor Nucleari, potrivit unei informări a companiei transmisă BVB.

De asemenea, în baza Hotararii AGEA nr. 10/11.08.2021 a fost aprobat Actul Constitutiv al Filialei SNN Feldioara.
SNN urmărește, prin investițiile sale, să își asigure infrastructura necesară pentru procesarea în condiții optime a materiei prime, să mențină și să consolideze ciclul integrat de combustibil care să sprijine proiectele de investișii ale companiei pe termen lung, acestea fiind aspecte care confera companiei un avantaj competitiv și o abordare integrată a producției de energie nucleară, se precizează în comunicarea SNN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Nuclearelectrica a înființat Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara SRL. Pentru prelucrarea combustibililor nucleari”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.